Horner: 'Track limits Paul Ricard wordt een groot probleem'

De Red Bull-teambaas voorziet grote problemen op het Franse circuit. Na de strenge controles en vele penalties op de Red Bull Ring zal Paul Ricard volgens de Brit een slagveld worden.

Horner: 'Track limits Paul Ricard wordt een groot probleem'

Afgelopen weekend regende het waarschuwingen, zwart/witte vlaggen en vijf seconden penalties in Oostenrijk. Voor het eerst sinds jaren zag de FIA namelijk weer streng toe op het naleven van track limits. Bijna iedere coureur zag wel een rondetijd verdwijnen tijdens het sprintweekend. Voor Guanyu Zhou, Lando Norris, Pierre Gasly en Sebastian Vettel kwam het zelfs tot een tijdstraf.

Buiten de lijntjes

Red Bull's Christian Horner kreeg op zijn thuiscircuit meerdere keren te maken met de strikte stewards. Na meerdere waarschuwingen en gewiste tijden werd Sergio Perez na de kwalificatie immers teruggezet naar het midden van het veld. Met de uitvergrote parkeerplaats van Paul Ricard in het vooruitzicht maakt Christian zich nog meer zorgen. De enorme lappen asfalt nodigen immers flink uit om buiten de lijntjes te kleuren:

"Ik denk dat het probleem de aard van het circuit is, die nodigt de coureurs uit om de track limits te [misbruiken]. En natuurlijk waren er veel, veel coureurs die dat weekend [ in Oostenrijk] over de schreef gingen. Ik denk dat mijn zorgen niet zozeer over [Oostenrijk] gaan, Ik denk dat Ricard een groter probleem is omdat daar werkelijk tijd te winnen valt. En natuurlijk heb je daar hectares aan asfalt, dus het nodigt je gewoon uit om van de lijn af te gaan."

Kort debat

Het debat over de track limits op het Franse circuit zal waarschijnlijk niet erg lang gaan duren. Paul Ricard zal naar verwachting namelijk buiten de boot vallen voor de kalender van 2023. Eventuele problemen zullen dus niet opgelost hoeven te worden. In tegenstelling tot het eveneens bedreigde Spa Francorchamps zal het zielloze testcircuit echter niet gemist gaan worden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool