Andretti Global's nieuwe hoofdkwartier komt bekend voor

De bekendste racefamilie van Amerika heeft plannen gepresenteerd voor een splinternieuw multifunctioneel hoofdkwartier. De concepttekening komen echter bekend voor.

Andretti Global's nieuwe hoofdkwartier komt bekend voor

Het is inmiddels al ruim en breed bekend dat Michael en Mario Andretti met alle geweld de Formule 1 in willen. Twijfels vanuit verschillende teams, de FIA en Liberty Media rond de capaciteiten van Andretti Global om een F1-team te runnen houden die poging echter al geruime tijd tegen. Ondanks die tegenstand heeft de organisatie een ambitieus plan gepresenteerd voor een nieuw hoofdkwartier, waarmee Andretti wil bewijzen een raceteam van wereldniveau te zijn.

Toekomstige activiteiten

De nieuwe faciliteit zal gebouwd worden in de Fishers, Indiana. Volgens Andretti is de staat immers de 'motorsport hoofdstad van de wereld'. Het Andretti Global 'campus' zal alle raceactiviteiten van de organisatie gaan verzorgen, waaronder IndyCar, IMSA en 'alle toekomstige race-activiteiten'. Een 2022-spec F1-wagen verstopt in de renders geeft al een suggestie van welke toekomstige activiteiten dat (hopelijk) zullen zijn.

De faciliteit zal in totaal 200 miljoen dollar gaan kosten, al krijgt Andretti de nodige tegemoetkoming van de lokale overheid.

MTC Light

Andretti keek kennelijk met een schuin oog naar het MTC.

Het idee voor een multifunctioneel hoofdkwartier met raceteams, een onderzoekslab en een museum is natuurlijk niet nieuw. Andretti's voormalige IndyCar-partners McLaren hebben immers al decennia een soortgelijke faciliteit: het imposante McLaren Technology Centre. Niet geheel toevallig lijkt Andretti's creatie akelig veel op het ruimteschip in Woking. De tijd zal het leren of de campus in Indiana net zo succesvol zal worden als het MTC.

Formule 1
  • Andretti Autosport, McLaren Racing