McLaren Technology Centre is eindelijk verkocht

McLaren is voorlopig weer even gered dankzij de verkoop van de hypermoderne MTC-fabriek.

McLaren Technology Centre is eindelijk verkocht

Al sinds midden vorig jaar wachtte het noodlijdende McLaren op een koper voor het immense Technology Centre in Woking. De verkoop was nodig om de aanzienlijke financiële verliezen als gevolg van de coronacrisis te kunnen ondervangen. Vorig jaar werd een kwart van het personeel al naar huis gestuurd en werd er een lening van £150 miljoen aangegaan met de nationale bank van Bahrein, maar het was niet genoeg.

Onderpand

Om de cijfers weer in het zwart te krijgen probeerde McLaren haar collectie klassieke racewagens als onderpand te gebruiken bij een nieuwe lening vanuit hun investeerders. Dit plan faalde echter jammerlijk toen het management eraan herinnerd werd dat dit in 2017 al een keer gedaan was. Door de 196 miljoen euro die bij de verkoop van de fabriek verdiend werd kan het bedrijf echter weer opgelucht ademhalen.

Lease

De verkoop betekent echter niet dat McLaren op zoek moet naar een andere stek. In plaats daarvan heeft het merk een leasecontract gesloten met de nieuwe eigenaar, de Amerikaanse vastgoedfirma Global Net Lease. Het contract is aangegaan voor tenminste 20 jaar. Behalve de naam op de eigendomsakte verandert er dus praktisch niets voor de Britse sportwagenbouwer. Ook het Formule 1-team zal ongestoord verder kunnen gaan.

Formule 1
  • McLaren