Onverkoopbare McLaren Elva krijgt Gulf-kleuren mee

McLaren probeert uit alle macht de exotische Elva te slijten aan een ongeïnteresseerde markt. Met het klassieke Gulf Oil-kleurenschema moet de gelimiteerde speedster aantrekkelijker worden.

Onverkoopbare McLaren Elva krijgt Gulf-kleuren mee

McLaren zit momenteel in zwaar water. De gevolgen van de coronacrisis komen hard binnen bij de Britse supercarbouwer. Na een explosie van modellen en goede verkopen moet het merk de broekriem aantrekken. Zelfs het imposante McLaren Technology Center staat te koop.

Een van de modellen die het zwaarst getroffen is, is de extreme Elva. De productie van de volledig dakloze, 815 pk sterke speedster stond gepland voor 399 exemplaren, maar dat werden er uiteindelijk toch maar even 150 minder. McLaren legde uit dat 'de klanten de auto liever wat exclusiever wilden hebben'. In duistere financiële tijden aanbetalingen gaan weigeren is echter niet logisch, dus het leek erop dat de €1.774,745 kostende hypercar zelfs aan de superrijken gewoon niet te slijten was.

Gulf Oil

De opnieuw aangehaalde banden met Gulf Oil moeten hier verandering aan brengen. Het petroleumbedrijf leende zijn logo's aan McLaren tussen 1968 en 1973, maar werd pas in associatie met het merk pas echt iconisch door de raceversie van de F1. De door het GTC-team gerunde F1 GTR's verfraaiden de BPR Global GT Series en Le Mans met een prachtige combinatie van oranje en donkerblauw.

Op de Elva vinden we die donkerblauwe kleur terug in een streep langs de voorwielen, de uitlijn rond de oranje vlakken op de zijkant en de achterbumper. Over het algemeen is het kleurenschema echter een verwijzing naar de klassieke kleuren waar iconische racers als de Ford GT40 en Porsche 917 in gehuld waren. McLaren heeft zelf nooit met die beroemde lichtblauwe variant gereden.

Het is dus maar de vraag of de speciale MSO-uitmonstering een impuls zal geven aan de verkoop van de compromisloze speedster. MSO directeur Ansar Ali is ieder geval optimistisch:

“The McLaren Elva Gulf Theme by MSO is a striking celebration of both McLaren’s history in sports car racing and our new partnership with Gulf Oil.  McLaren Special Operations is committed to pushing the boundaries of the ‘art of the possible’ and projects like this showcase the increasingly extensive range of personalisation options we can offer customers – in this case, enhancing the authenticity of the livery by incorporating Gulf brand logos into the design.”

Ansar Ali.

De Elva MSO met Gulf-kleuren zal officieel onthuld worden tijdens Goodwood SpeedWeek dit weekend.

Nieuws
  • McLaren