Mercedes gaat Hamilton's Spa-motor hergebruiken

Ondanks zijn spectaculaire uitvaller op Spa hoeft Sir Lewis niet te vrezen voor een motorpenalty. De in België beschadigde power unit zal later in het seizoen gewoon weer ingezet worden.

Mercedes gaat Hamilton's Spa-motor hergebruiken

De Grand Prix van België stond in het teken van power unit penalties. Voorafgaand aan de race kregen maar liefst zeven coureurs een straf aan de broek voor het wisselen van motor componenten. Lewis Hamilton behoorde niet tot de groep, maar wist zijn V6 in de openingsronde alsnog om zeep te helpen.

Na contact met Fernando Alonso maakte Hamilton een klapper van maar liefst 45G, waarna zijn wagen koelvloeistof in de rondte begon te sproeien. Lewis werd al snel verteld de auto langs de baan te parkeren, waarna hij met een brandblusser aan de slag ging.

Return of the Merc

Ondanks de keiharde impact, het waterlek en de rook zal Mercedes de getroffen motor opnieuw in gaan zetten. De schade aan de V6 is volgens Hamilton namelijk prima te overzien. De kwart ronde die hij met een waterlek aflegde heeft kennelijk niet al teveel effect gehad:

"Ze zijn de hele auto door gegaan en ze werken aan de motor om er zeker van te zijn dat we hem kunnen gebruiken. Ik denk dat we hem kunnen gebruiken. We zullen hem natuurlijk niet dit weekend gebruiken, omdat ze nog steeds dingen aan het repareren zijn aan de auto."

Motor voor Monza

Na de motorwissel op Spa zit Hamilton op drie gebruikte verbrandingsmotoren. Door de motor weer op te lappen zal hij dus een penalty later in het jaar kunnen ontduiken. Voor de Grand Prix van Nederland krijgt Lewis echter een oudere unit mee.

Dat komt toevallig vrij goed uit: op het krappe circuit in de duinen is topvermogen immers niet zo belangrijk. De herstelde motor zal volgende week op Monza een stuk beter van pas komen.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team