Sergio Perez rijdt met een andere vloer dan Max Verstappen

Checo kan het maar niet eens worden met de doorontwikkelde Red Bull RB18. Om hem tevreden te stellen heeft het team een oudere specificatie van stal gehaald.

Sergio Perez rijdt met een andere vloer dan Max Verstappen

Red Bull wordt er maar al te vaak van beschuldigd auto's te bouwen die specifiek ingericht zijn op de eisen van hun absolute nummer 1: Max Verstappen. Doordat de wagens om de Nederlander heen gebouwd zijn hebben zijn teamgenoten volgens criticasters geen schijn van kans.

Nog bozere tongen beweren zelfs dat de auto's van nummer 2 coureurs zoals Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Perez veel ouder en langzamer zijn om Max beter nóg beter uit de verf te laten komen.

Oude vloer

Voor de verandering zijn de complottheorieën een keer juist. Perez zal de komende races inderdaad met een oudere specificatie gaan rijden. De vloer die onder de wagen van Checo zit werd voor het laatst gezien op Silverstone. Het team heeft de oudere onderdelen gemonteerd om de Mexicaan meer op zijn gemak te stellen en te werken aan een oplossing:

"We hebben voor nu gewoon verschillende vloeren. Het zal zijn, we zullen deze vloer hebben voor de volgende paar evenementen, en we zullen proberen het beter in kaart te brengen."

Stap terug om vooruit te komen

Sergio zat er aan het begin van het seizoen nog goed bij omdat zijn conservatieve rijstijl goed paste bij de onderstuurde Red Bull. De wagen lag Max Verstappen op dat moment immers totaal niet - de Nederlander heeft juist een voorkeur voor nerveuze, overstuurde auto's.

Na diverse updates heeft Verstappen de RB18 naar zijn hand gezet, waardoor Checo zich niet meer comfortabel voelt met de auto. Door terug te keren naar de oude specificatie geeft Red Bull hem de kans zich te herpakken en te leren hoe hij met de meer nerveuze, maar ook veel snellere nieuwe variant om moet gaan:

"Ik denk dat ik in het begin meer comfortabel. Ik voelde dat elke keer dat ik een weekend in ging, ik in de eerste vrije training heel eenvoudig blij was met de balans en dat alles automatisch ging. Gedurende het seizoen voelde ik dat het moeilijker en moeilijker werd, elk weekend moest ik heel diep graven in de analyse en ik ben niet meer zo comfortabel met de auto als voorheen. De auto is verder ontwikkeld en een bepaalde richting op gegaan. Maar op dit moment is mijn focus op ervoor zorgen dat ik de auto de baas kan zijn."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool