Honda toont V6 power unit in Japanse reclame

Voor een TV-spotje in eigen land heeft Honda eindelijk de doeken getrokken van de titelwinnende turbo hybride V6.

Honda toont V6 power unit in Japanse reclame

In de tijd van de huilende veelcilinders hadden Formule 1 teams en fabrikanten er helemaal geen problemen mee om met hun motoren te pronken. De nieuwste Renault V10 of Ferrari V12 werd met alle liefde getoond aan het publiek, aangezien er van buiten toch niet zoveel te zien was.

Sinds de start van het turbo-hybride tijdperk in 2014 is de situatie precies het tegenovergestelde. De ingewikkelde turbo-hybride power units worden zoveel mogelijk verborgen, uit angst voor de kopieerdrift van de concurrentie. Tenzij een motorkap toevallig van een wagen vliegt zul je een moderne V6 eigenlijk helemaal niet zien. Pas na een paar jaar durven de fabrikanten de motoren in de spotlights te duwen.

De motor showen was heel normaal in de 90's.

PR-momentje

Bij Honda hoeven ze de motor echter niet meer te verstoppen. De Japanners zijn immers officieel al uit de Formule 1 gestapt, al blijven ze achter de schermen tot 2025 aanwezig.

Ondanks dat feitje probeert het merk alsnog zoveel mogelijk F1-gerelateerde PR-momentjes mee te pakken. Voor een Japanse reclame zette Honda de titelwinnende power unit alsnog voor de camera.

Historisch verantwoord

F1 tech specialist Craig Scarborough maakte nog een leuke observatie bij het bekijken van de RA622-H. De koppelingsdeksel van de V6 lijkt namelijk als twee druppels water op die van de Honda CX500 Turbo, een bijzondere motorfiets met een geblazen V-twin.

Honda ziet de F1 V6 duidelijk als een afstammeling van die machine, aangezien de CX500 de eerste Honda was met een geblazen motor in V-vorm. Zo is de power unit niet alleen razendsnel, maar ook nog eens historisch verantwoord.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Renault Sport F1