Rosberg: 'Zelfs F2 en F3 teams doen betere pitstops dan Ferrari'

De voormalig wereldkampioen heeft met enorme verbazing gekeken naar de dramatische capriolen van de Scuderia in de pits van Zandvoort. Volgens Nico zijn zelfs de junior teams uit de lagere categorieën niet zo incompetent.

Rosberg: 'Zelfs F2 en F3 teams doen betere pitstops dan Ferrari'

Het lijkt dit seizoen een ware traditie te worden: elk Grand Prix weekend is het weer wachten op de volgende creatieve misser van het oudste en meest succesvolle team in de Formule 1.

Op Zandvoort stelde de Scuderia totaal niet teleur. Het team koos dit keer Carlos Sainz uit als lijdend voorwerp en begon fanatiek de blunder-strippenkaart vol te maken.

Complete chaos

Ferrari viel meteen met de deur in huis door bij de eerste pitstop van de Spanjaard zijn banden niet op tijd klaar te hebben. Rechtsvoor was de monteur al rijkelijk laat, maar de beker ging toch echt naar de man die verantwoordelijk was voor linksachter.

De beste man liep vol tegen zijn collega's aan en moest als klap op de vuurpijl wachten op de Red Bull van Sergio Perez. Checo reed daarbij nog eens over een wheelgun die door de rode brigade buiten de pitbox geslingerd was. Uiteindelijk duurde het maar liefst twaalf seconden voordat Sainz weer verder kon.

Toegift

Na die bijna eindeloze combinatie hopeloze missers leek het drama compleet voor Ferrari en Sainz, maar bij de tweede stop deden ze het nog eens dunnetjes over. Carlos werd in het pad van Fernando Alonso gestuurd, waardoor hij een straf van 5 seconden voor een unsafe release aan zijn broek kreeg.

'Er is niets aan de hand'

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg heeft nieuwste blamage van de Scuderia met totale verbijstering gevolgd. De Duitser zet vette vraagtekens bij de competentie van Ferrari en teambaas Mattia Binotto. De Italiaan blijft immers maar slaafs herhalen dat er niets aan de hand is en er niets veranderd hoeft te worden. Tegenover Sky Sports deed Rosberg een paar rake uitspraken over Ferrari's falen:

"Oh mijn god. Mattia blijft maar zeggen: 'Nee, nee we hoeven niets te veranderen, alles gaat goed. Wanneer komt die dag? Het is niet mogelijk - zelfs Formule 2 of F3 teams leveren beter werk met hun strategie en pitstops dan Ferrari. Je gaat de pits in en er is geen band klaar in een normale race? Op een bepaald punt moeten ze toch echt wat veranderingen gaan maken."

Formule 1
  • ProShots / Panoramic, ProShots / Zuma Press