Flinke gridstraf voor Tsunoda na Zandvoort-incident

Het rondje Zandvoort met losse gordels is de Japanner duur komen te staan. Op Monza zal Yuki een flinke gridstraf om de oren krijgen.

Flinke gridstraf voor Tsunoda na Zandvoort-incident

De vreemde situatie die uiteindelijk leidde tot de uitvaller van Yuki Tsunoda op Zandvoort heeft een staartje gekregen. Na een pitstop zette de Japanner zijn auto stil met het vermoeden dat één van de wielen los zat.

Het team vertelde hem dat er niets aan de hand was en hij door kon rijden, maar in de tussentijd had Yuki zijn gordels al los gegooid. Tsunoda kwam vervolgens opnieuw binnen om de boel weer strak te trekken, voordat hij alsnog uitviel. Voor het rondje zonder deugdelijk bevestigde riemen kreeg hij een formele reprimande van de FIA.

Vijf tikken op de vingers

Een formele reprimande is normaal gesproken weinig meer dan een tik op de vingers, maar je kunt ze niet oneindig opsparen.

Helaas voor Yuki heeft hij door het incident in de duinen de limiet bereikt. De straf voor de losse gordels is immers al zijn vijfde van het seizoen, na drie overtredingen voor het ophouden van concurrenten en een te langzame in-lap.

Puntloze reeks

Na vijf tikken op de vingers heeft Tsunoda eindelijk een echte straf gekregen. En dat is meteen een relatief zware: op Monza zal de Japanner tien plekken achteruit worden gezet.

Aangezien het circuit zich niet bijzonder goed leent voor inhaalacties en de AlphaTauri geen wereldauto is komt de penalty hard aan bij Yuki. Het is bovendien al negen races geleden dat hij punten heeft gescoord. Dankzij de gridstraf lijkt daar voorlopig geen verandering in te komen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool