Sainz klopt Verstappen op de schouder: 'Hij heeft de titel verdiend' 

Carlos heeft niets dan lof over voor zijn oud-teamgenoot en huidige rivaal. Na een tot nu toe vrijwel foutloos seizoen heeft Verstappen de titel meer dan verdiend.

Sainz klopt Verstappen op de schouder: 'Hij heeft de titel verdiend' 

Na zestien van de tweeëntwintig Grand Prix lijkt Max Verstappen niet meer te stoppen. De Nederlander wist tot nu toe maar liefst elf keer te winnen, waarvan vijf keer achter elkaar. Bovendien eindigde hij in elke race zonder autoproblemen op het podiums, waardoor het gat met rivaal Charles Leclerc op dit moment 116 punten is. De Nederlander kan hierdoor in Singapore theoretisch al kampioen worden.

Foutloze Max

De zegetocht van Verstappen is de concurrentie uiteraard niet ontgaan. Tegenover RaceFans zag Carlos Sainz gedwongen om eerdere voorspellingen terug te nemen. Na de blunder van teamgenoot Charles Leclerc op Paul Ricard claimde de Spanjaard nog dat Max ook zo'n fout zou maken. Verstappen heeft het tegendeel echter ruimschoots bewezen: de Nederlander maakte slechts twee keer een fout, en ging beide keren alsnog naar de overwinning:

"Ik denk dat hij een heel sterk seizoen gehad heeft. Hij heeft heel weinig fouten gemaakt. Wanneer hij fouten maakten - zoals in Spanje, spinde hij op dezelfde plek als ik, in Hongarije spinde hij - herstelde hij van de fouten en ging hij door naar de overwinning. Ik denk dat het grootste verschil is dat hij zelfs op de dagen dat hij er misschien een beetje vanaf ging, hij nog steeds door kon gaan en kon winnen."

Na de eerste drie races leken de titelkansen van Verstappen en Red Bull nog ver weg. Sindsdien is de betrouwbaarheid van de RB18 echter ijzersterk geweest, mits er geen stukken AlphaTauri op de baan rondslingeren. Sainz is onder de indruk van Red Bull, maar benadrukt dat zijn voormalig Toro-Rosso teamgenoot toch echt het verschil maakt:

"Sinds de eerste races zijn ze ook super betrouwbaar geweest en je telt al die dingen bij elkaar op. Hij heeft een geweldig seizoen en ik denk dat hij het verdient. Hem als coureur, ik denk dat hij bijzonder sterk werk levert."

Formule 1
  • BrunoPress