Nyck de Vries afwezig bij Williams-fabriek door Brexit

Williiams' voorbereidingen voor Singapore hebben een flinke vertraging opgelopen. Super-sub Nyck de Vries zit voorlopig klem aan de verkeerde kant van het Kanaal door een klein Breixt-probleempje.

Nyck de Vries afwezig bij Williams-fabriek door Brexit

Het leven van Nyck de Vries is de laatste paar weken in een sneltreinvaart gegaan. Na een plotselinge invalbeurt voor Williams op Monza werd de Nederlander in één klap de meest veelbesproken man in de paddock.

De Vries trok meteen de aandacht van Alpine en AlphaTauri, waarna een test voor het Franse team volgde op de Hungaroring. Vanuit Hongarije zou Nyck wederom afreizen naar de Williams-fabriek om zich voor te bereiden op de Grand Prix van Singapore, maar dat plan is op een klein zijspoor gezet.

Brexit

De Vries kwam er op het vliegveld van Budapest achter dat de Europese ID-kaart niet langer geldig is als inreisdocument in Groot Brittannië, met de groeten van Brexit. De vlucht naar Londen was voor hem dus geen optie meer, aangezien zijn paspoort bij de ambassade ligt voor een visum-aanvraag voor Japan (voor Toyota) en zijn tweede paspoort verlopen is. Nyck was in de situatie dus niet helemaal schuldeloos.

Beperkte voorbereiding

Het is voor De Vries te hopen dat de paspoortproblemen zo snel mogelijk opgelost worden. Het Grand Prix-weekend begint immers al op vrijdag 30 september.

Aangezien er nog altijd niets bekend is over de fitheid van Alex Albon is het waarschijnlijk dat Nyck wederom het stuurtje over zal moeten nemen. In tegenstelling tot Monza had hij dit keer de tijd om zich goed voor te bereiden, maar door de bureaucratische blunder zal veel van die tijd verloren gaan. Op Monza heeft hij echter bewezen dat dat geen probleem hoeft te zijn.

Formule 1
  • BrunoPress