Nyck de Vries hard aan het trainen voor Singapore

Na zijn sensationele invalbeurt op Monza is de Nederlander hard aan het werk in voorbereiding op de Grand Prix van Singapore. De Vries staat op standby vanwege de onbekende fitheid van de eerder serieus zieke Alex Albon. Nyck lijkt vastberaden dit keer zelf uit zijn auto te klimmen na de race.

Nyck de Vries hard aan het trainen voor Singapore

Sinds Monza is Nyck de Vries dé sensatie van de paddock. Zonder enige voorbereiding reed de Nederlander de Williams van Alex Albon zomaar de punten in, iets wat kersverse teamgenoot Nicholas Latifi in 16 races nog steeds niet gelukt is.

De Vries kwam na zijn prestatie meteen in de spotlights: maar liefst drie teams vechten al om zijn diensten voor volgend jaar. Deze week test hij zelfs voor Alpine. Voordat het zover is blijft hij echter op standby voor Williams.

Onzekerheid over Albon

Het team rekent nog steeds op de 27-jarige Formule E wereldkampioen omdat nog steeds onbekend is hoe fit Alex Albon zal zijn in de aanloop naar de Grand Prix van Singapore.

De sympathieke Britse Thai werd op Monza bevangen door een blindedarmontsteking, en kampte na een succesvolle operatie met complicaties vanwege de anesthesie, waardoor zijn ademhaling stokte.

Gelukkig maakt hij het verder goed, maar met slechts twee weken tussen de races lijkt het onwaarschijnlijk dat Albon weer fris als een hoentje zal verschijnen op het Aziatische stratencircuit.

Intensieve training

In de tussentijd is De Vries hard aan het werk om zijn niveau van fitheid te vergroten. Na de race op Monza kon de Nederlander immers niet eens zelfstandig uit zijn auto komen vanwege moegestreden schouders.

Het veel krappere en intensievere stratencircuit van Singapore belooft een nog hogere fysieke tol te eisen. Nyck is daarom al druk bezig met de voorbereidingen. Op social media deelde hij een kiekje vanuit de sportschool met een duidelijke verwijzing naar de komende race.

Met Singapore in het vooruitzicht krijgt Nyck de Vries mogelijk de perfecte kans om zijn talent nogmaals tentoon te stellen. Aangezien het stratencircuit de Williams totaal niet zal liggen biedt het de mogelijkheid om criticasters zoals Nicholas Latifi het zwijgen op te leggen.

Uit de problemen (en de muur) blijven zal voor Nyck in ieder geval het belangrijkste mantra worden. De Grand Prix van Singapore gaat op zondag 2 oktober van start.

Formule 1
  • ProShots / Michael Potts / Panoramic / SIPA USA