Brundle lovend over Nyck de Vries: 'Dit heeft hem zeker een stoeltje opgeleverd voor volgend jaar'

De Britse racelegende en Sky Sports commentator is die onder de indruk van het optreden van de Vries op Monza. Martin ziet dan ook geen reden waarom we Nyck volgend jaar niet in de Formule 1 terug zullen zien.

Brundle lovend over Nyck de Vries: 'Dit heeft hem zeker een stoeltje opgeleverd volgend jaar'

De indrukwekkende invalbeurt van Nyck de Vries heeft ook en vooral buiten ons koude kikkerlandje de tongen losgemaakt. Als stand-in voor Alex Albon reed de Nederlander de sterren van de hemel in zijn in alle haast aan hem aangepaste Williams.

Met een negende plek en twee punten plaatste hij zich in één race al boven de verslagen Nicholas Latifi in het kampioenschap. In één klap werd hij daarmee de meest besproken man van de paddock, en wekte hij zelfs de interesse van Alpine.

Uitzonderlijk werk

F1-coryfee Martin Brundle heeft ook met volle teugen genoten van Nyck's prestaties in Italië. In zijn column voor Sky Sports F1 loofde de ervaren ex-coureur loofde hij het optreden van De Vries:

"Nyck de Vries leverde uitzonderlijk werk nadat hij instapte voor Alex Albon op zaterdag. De Vries kwalificeerde goed, startte achtste nadat penalties toegepast werden, bleef uit de problemen en reed de hele race mee met mannen als Fernando Alonso en Pierre Gasly op weg naar negende en twee punten op zijn debuut. En 'Driver of the Day' voor de fans."

Nieuw leven

De prestaties van De Vries zijn volgens Martin meer dan genoeg om hem een stoeltje te bezorgen voor 2023. Nyck bewijst bovendien dat de groeiende obsessie van teams met het terugbrengen van meer ervaren coureurs zoals Magnussen, Giovinazzi en Hülkenberg een verkeerde is. Als rookie wist de Nederlander immers enorm te overtuigen:

"Dat moet toch zeker ergens een stoeltje voor hem geregeld hebben volgend jaar. De Formule 1 is zo'n wispelturige business, het is over het algemeen aangenomen dat de huidige instroom van de F2 en dergelijken niet zo sterk is, en sommige teams kijken ernaar om meer ervaren coureurs te herintroduceren. 'Er is niet veel keuze buiten de F1' hoor ik vaak in de paddock maar dat is er duidelijk wel als je sommigen van ze een kans geeft. De Vries bracht nieuw leven in zijn Williams."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA / Panoramic / Zuma Press