Hevig onweer voorspeld voor Grand Prix Singapore

De paraplu's, poncho's, full wets, safety car en rode vlaggen zullen weer in actie gaan komen in Singapore. De stadsstaat wordt volgens de voorspellingen dit weekend namelijk geteisterd door hevig onweer. Een herhaling van Spa 2021 komt daardoor dichterbij.

Hevig onweer voorspeld voor Grand Prix Singapore

Dit weekend vindt voor het eerst sinds 2019 de Grand Prix van Singapore plaats. Na twee jaar afwezigheid vanwege een bepaald virus is de stadstaat het toneel van de zeventiende race van het seizoen, waar Max Verstappen in theorie zijn tweede titel kan pakken. Volgens de huidige weerberichten kan het echter maar zo zijn dat er helemaal niet gereden zal worden.

Verregend weekend

Singapore wordt namelijke het grootste gedeelte van de week overspoeld door hevige regen. Op de vrijdag kalmeert het overdag iets, maar in de loop van de avond en nacht barst de hel al los met hevig onweer. Dat patroon zet zich door op de zaterdag en de zondagmorgen.

Later op de zondag is er nog steeds een kans op onweer, maar zijn de meest heftige stormen al voorbij. Het onweer gaat opvallend genoeg gepaard met een relatief zwakke wind, waardoor het risico bestaat dat de buien lang blijven hangen.

Gelukkig gaat de race om 20:00 lokale tijd van start, waardoor er nog tijd is voor het circuit om op te drogen.

Spectaculair of saai?

De laatste keer dat de Grand Prix van Singapore onder natte omstandigheden verreden werd was in 2017. Bij de start van die race veroorzaakte Sebastian Vettel een enorme chaos door Max Verstappen af te snijden terwijl Kimi Räikkönen beide mannen aan het inhalen was aan de binnenkant. Hierdoor verloor Seb definitief de aansluiting met Lewis Hamilton in de titelstrijd.

De tijd zal het leren of er dit jaar wederom zoveel spektakel op de baan te zien zal zijn. De afhandeling van eerdere hevige regenraces in België vorig jaar en Monaco dit jaar geven ons geen hoop dat de FIA het weer het hoofd zal kunnen bieden. Lange rode vlag-situaties zijn vooralsnog niet uitgesloten...

Formule 1
  • Red Bull Content Pool