Nieuw chassis voor Mick Schumacher na FP1-crash Suzuka

Schumi Jr. heeft zich in de nesten gewerkt tijdens de eerste vrije training in Japan. Op een langzame ronde richting de pits parkeerde de jonge Duitser zijn Haas in de vangrail. Door de aanzienlijke schade moet het team een volleidg nieuwe auto op gaan bouwen.

Nieuw chassis voor Mick Schumacher na FP1-crash

De F1-carriere van Mick Schumacher lijkt dit seizoen op z'n einde te lopen. Na een afgrijselijk 2021 had de F2-kampioen dit jaar voor het eerst een echte kans met een volledig nieuwe auto. De op het laatste moment ingestapte Kevin Magnussen zette hem echter vrijwel meteen op een zijspoor.

In 17 races wist Mick slechts twee keer punten te scoren. Bovendien kostte hij het kleine team een vermogen door in Saoedi Arabië en Monaco twee chassis af te schrijven. Vandaag heeft hij op Suzuka een derde slachtoffer aan dat lijstje toegevoegd.

Teveel HAASt

Schumacher was ironisch genoeg bezig met een rustige in lap richting de pits toen hij de staart van zijn VF-22 verloor bij het uitkomen van de Dunlop-bocht. De Haas tolde rond en raakte de vangrail hard met de neus.

Mick bleef gelukkig verder ongedeerd, maar zijn wagen kon de prullenbak in. Vanwege de schade kon hij niet deelnemen aan de tweede vrije training.

Nieuw chassis

De schade aan het chassis van de Haas bleek uiteindelijk te zwaar om de auto te repareren. Schumacher zal daarom moeten overstappen op een reservechassis, waar vervolgens onderdelen van het origineel op gemonteerd zullen worden. Als geluk bij een ongeluk raakten de power unit en de versnellingsbak bij het incident niet beschadigd, waardoor het risico op een penalty minimaal is.

Hülkenback komt dichterbij

Mick heeft zichzelf niet bepaald een dienst bewezen door een derde Haas te villen. De jonge Duitser staat al een tijdje onder druk bij Haas, en dreigt zelfs zijn Ferrari Driver Academy stoeltje te verliezen.

Volgens de geruchtenmolen weegt het team het aanhouden van Mick op tegen het aannemen van niemand minder dan Nico Hülkenberg. De Aston Martin-reserve is nu eenmaal een meer consistente en veiligere optie voor het kleine team. Als Schumacher zo blijft presteren lijkt Hülkenback niet meer dan een formaliteit.

Formule 1
  • BrunoPress