Nyck de Vries gaat NIET invallen bij McLaren

De Nederlandse supersub blijft in Brazilië toch aan de kant. Na een korte ziekteperiode zal Lando Norris toch plaatsnemen in zijn eigen bolide.

Nyck de Vries gaat NIET invallen bij McLaren

Nyck de Vries is dit seizoen hard op weg om de rol van Nico Hülkenberg over te nemen. De Nederlander deed op Monza een indrukwekkende invalbeurt bij Williams na een blindedarmontsteking voor Alex Albon, en heeft inmiddels vrijwel alle door Mercedes aangedreven F1-wagens bestuurd. De enige die nog ontbrak was McLaren.

Voedselvergiftiging

In Brazilië leek Nyck alsnog de kans te krijgen om zijn Mercedes F1-bingokaart vol te maken. De Nederlander is namelijk aanwezig als reserve voor McLaren.

Kopman Lando Norris leek afgelopen donderdag bevangen te zijn door voedselvergiftiging, waardoor de kans op een tweede invalbeurt de kop op stak. McLaren besloot De Vries meteen even een stoeltje te laten passen.

Lando's back

Norris moest de persevenementen op de donderdag missen, maar is inmiddels alweer terug in de paddock. De Brit is bovendien fit genoeg om weer plaats te nemen in zijn MCL36.

Later vandaag zal hij de eerste vrije training en de kwalificatie gaan afwerken op Interlagos. Mocht Lando alsnog weer onwel worden, dan kan De Vries uiteraard alsnog bijspringen.

Formule 1
  • BrunoPress