Nyck de Vries op Monza in actie voor Aston Martin

De Vries heeft zijn Mercedes F1-team bingokaart bijna vol: dit weekend zal hij voor Aston Martin deel mogen nemen aan de eerste vrije training op Monza.

Nyck de Vries op Monza in actie voor Aston Martin

Voor de derde keer dit jaar zal voormalig Formule E wereldkampioen Nyck de Vries een door Mercedes aangedreven F1 wagen aan de tand mogen voelen.

De inmiddels al 27-jarige Nederlanders kwam eerder uit voor Williams en Mercedes, maar zal dit weekend in de Aston Martin AMR22 van Sebastian Vettel stappen.

Relatief competitief

De Vries maakte indruk met zijn relatief competitieve runs voor Williams en Mercedes, maar heeft nog altijd geen stoeltje kunnen bemachtigen.

Met het silly season in volle gang zijn er nu eenmaal meer ervaren, meer waardevolle en jongere kandidaten op de markt voor teams zoals Haas, Alpine, Alfa Romeo en Williams.

Geen garantie

Door zijn sterke banden met Mercedes als FE en F1-reservecoureur zal De Vries bovendien lastig te plaatsen zijn bij die eerste drie. Een serie tests is dus geen garantie op een stoeltje.

Het lijkt er sterk op dat Nyck zijn tests met de verschillende teams zal moeten koesteren. Veel verder zal hij waarschijnlijk niet gaan komen.

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, ProShots / SIPA USA / Panoramic