Mercedes heeft geen idee waar de snelheid vandaan kwam in São Paulo

Volgens Toto Wolff is de snelheid van Mercedes in São Paulo nog steeds een mysterie.

Mercedes heeft geen idee waar de snelheid vandaan kwam in São Paulo

Na een lang seizoen vol moeilijke races ging Mercedes dit weekend op eigen kracht naar de top. George Russell leidde in São Paulo de eerste 1-2 sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna in 2020.

De pace van de geplaagde zeropod W13 was vanaf de race in Austin al aan de beterende hand, maar in Brazilië waren de Silberpfeilen weer echt ongrijpbaar. Balans- banden problemen voor Red Bull (naast de issues voor Verstappen) en een simpelweg te langzaam Ferrari zorgden ervoor dat Mercedes het weekend kon domineren.

Geen idee

Teambaas Toto Wolff was niet aanwezig in Interlagos, maar de boomlange Oostenrijker was uiteraard extatisch door de langverwachte overwinning. Opvallend genoeg kon Wolff niet meteen zeggen waarom het weekend zo goed verliep voor zijn team. Het grote verschil met Ferrari en Red Bull was hem eigenlijk een raadsel, zo verklaarde hij tegenover Motorsport.com:

"Ik denk dat het gewoon een combinatie is van de onderdelen die ontwikkeld zijn en op de auto zijn gezet, het goede werk dat gedurende het seizoen geleverd werd aan de power unit-kant, en ons allemaal samen. Maar we hebben de trend gezien, de positieve trend in de laatste drie races, en zijn we weer dominant? Nee, dat zijn we niet."

"Ik denk dat Abu Dhabi op papier veel moeilijker is voor ons, ook omdat we nog steeds teveel drag hebben en we weten waarom. We weten waarom we beter zijn. Weten we waarom we zo ver voor de rest reden dit weekend? Dat weten we niet."

Trots op het team

Ondanks de grote vraagtekens rond de race in Brazilië was Toto natuurlijk apetrots op zijn team. Het harde werk en doorzettingsvermogen van de mannen en vrouwen aan de baan en in de fabriek wierp na 20 races eindelijk vruchten af:

"We hebben situaties gehad waarin we dachten dat we het begrepen en er tegenslagen waren, en er waren duidelijk weekenden die enorm moeilijk waren zoals Spa. Maar het team bleef erin geloven dat we op het goede pad waren, terwijl we tegelijkertijd erkenden dat we niet altijd alles begrepen."

"Het toont de instelling en de waarden van het team, en ik ben erg trots op wat we bereikt hebben. Ik ben trots op de organisatie die we gebouwd hebben, met zoveel mensen die het in stand houden en ons lieten winnen vandaag."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team