Serieuze brandwonden Jay Leno na stoomautobrand 

De legendarische komiek en autofanaat moest een bezoekje brengen aan het brandwondencentrum na een ongeval met een unieke stoomauto.

Serieuze brandwonden Jay Leno na stoomautobrand 

Autolegende en comedian Jay Leno is maandag overgebracht naar een lokaal brandwondencentrum na een incident met een stoomauto. De 72-jarige Amerikaan liep serieuze brandwonden op aan zijn gezicht en handen nadat opstartvloeistof uit de antieke stoomwagen spoot en vlam vatte.

Leno werd in stabiele toestand bij zijn garagecomplex in Burbank opgepikt door hulpverleners en werd uiteindelijk behandeld in het Grossman Burn Center in West Hills, California.

Jay maakt het goed

Afgezien van de brandwonden was Jay gelukkig verder ongedeerd. In een statement opgepikt door Fox News stelde hij zijn fans gerust en gaf hij aan dat hij even een week of twee rust zou nemen:

"Ik heb wat serieuze brandwonden opgelopen van een benzinebrand. Ik ben oké. Heb gewoon een week of twee nodig om weer op de been te komen."

Spoedig herstel

Leno heeft een fortuin verdiend met zijn stand up comedy en zijn werk als talkshow host bij The Tonight Show. Het merendeel van dat geld stak hij in een enorme en unieke verzameling van 181 unieke en historische auto's en 160 motorfietsen verdeeld over acht loodsen.

Jay rijdt met zoveel mogelijk van zijn wagens en sleutelt er ook nog altijd graag zelf aan. Bij de startprocedure van één van zijn stoomauto's ging het dit keer echter even mis.

Hardcore fans van zijn YouTube-kanaal zullen even een week of twee moeten wachten op een nieuwe video. We wensen hem in ieder geval een spoedig herstel toe.

Nieuws
  • BrunoPress
  • Jay Leno's Garage