Lewis Hamilton bood eindelijk excuses aan bij Timo Glock 

Veertien jaar na dato heeft Sir Lewis zich verontschuldigd voor de behandeling die conculega Timo Glock ontving voor zijn rol bij Hamilton's spectaculaire eerste titelwinst in Brazilië.

Lewis Hamilton bood eindelijk excuses aan bij Timo Glock 

In São Paulo kreeg Lewis Hamilton een wel heel bijzondere interviewer voor zich. De Brit werd op Interlagos namelijk aan de tand gevoeld door niemand minder dan Timo Glock, de man die hem onbedoeld aan zijn eerste titel hielp.

In de laatste bocht van de laatste ronde van de verregende Braziliaanse Grand Prix in 2008 schoof de Toyota van Glock op slicks immers wijd, waardoor Lewis net de benodigde punten kon halen om Ferrari's Felipe Massa van de titel te houden. Hamilton zegevierde uiteindelijk met een enkele punt voordeel op de Braziliaan.

Doodsbedreigingen

Het verlies van de eerste potentiële Braziliaanse wereldtitel sinds 1991 - in Brazilië - viel uiteraard bijzonder slecht bij de fanatieke thuisfans. Door constante doodsbedreigingen en haatmail moest Timo Glock in de daaropvolgende seizoenen vergezeld worden door een politie escorte.

De fans hielden hem immers verantwoordelijk voor het hartverscheurende moment waarop Ferrari, Massa en het publiek zich realiseerden dat de titel toch verloren was.

Spijt

In al die tijd nam Hamilton niet de moeite om zijn onschuldige conculega te verdedigen. Bijna vijftien jaar later besefte Lewis dat hij daar fout in was. Bij het interview nam hij dan ook even de tijd om dat aan te kaarten. Hamilton heeft er inmiddels spijt van hoe hij destijds met de situatie omging. Naar eigen zeggen wist hij op 23-jarige leeftijd gewoon niet beter:

“Het spijt me dat ik destijds niet begreep wat er aan de hand was voor jou in jouw wereld. Ik was heel jong, het spijt me dat ik niet in staat was je te ondersteunen destijds. Maar dat terzijde, je bent er geweldig mee omgegaan."

Formule 1
  • BrunoPress