Hamilton over clash met Verstappen: 'Ik heb succes, dus ik ben een doelwit'

Sir Lewis denkt te weten waarom hij altijd zo hard bevochten wordt door Max Verstappen. Zijn status en succes maken hem namelijk een groot doelwit voor de Nederlander!

Hamilton over clash met Verstappen: 'Ik heb succes, dus ik ben een doelwit'

Bij de eerste safety car herstart werden de fans getrakteerd op een 2021-achtig drama tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. In bocht 1 en 2 gaven de twee elkaar geen ruimte, wat leidde tot contact en schade voor beide wagens. De stewards oordeelden uiteindelijk dat Verstappen hoofdverantwoordelijke was voor de clash en legden hem een tijdstraf van vijf seconden op.

Succesvol doelwit

Na de race werd Hamilton uiteraard even bevraagd over het incident door de internationale media. Lewis had een opvallend antwoord klaar: volgens de achtvoudig zevenvoudig wereldkampioen en meervoudige recordhouder is het waarschijnlijk zijn succes en status die ervoor zorgen dat Max zo hard tegen hem racet. Naar eigen zeggen maakt hij zich er echter niet druk om:

"Je weet hoe het gaat met Max. Ik maak me er niet druk om. Ja, ik heb er geen zorgen over, denk ik. Ik denk dat het normaal is als je het succes hebt en de nummers op je borst, dat je een beetje een doelwit wordt. Maar het is prima. Het is niets waar ik niet eerder mee te maken heb gehad.

Alles voor het team

In plaats van zich bezig te houden met Max maakte Lewis zich veel meer zorgen over het resultaat van het contact. Door het tijdverlies en de schade leek de potentiële 1-2 voor Mercedes immers door zijn vingers te glippen. Uiteindelijk wist Hamilton het echter toch voor elkaar te boksen:

"Ik heb er niet echt een mening over, om eerlijk te zijn. Het enige waar ik aan dacht op dat moment was dat ik dacht dat ik de auto stil moest zetten want ik voelde iets, de achterkant voelde niet hetzelfde naderhand. Voor mij was het alsof ik de 1-2 zou gaan verliezen voor het team - dat is het enige waar ik aan kon denken."

"Dus ik reed over het gras, terug de baan op en het enige waar ik aan kon denken was hoe ik het team dat geweldige resultaat terug kon geven. Dus voor mij is het zoiets als, opnieuw, niet hoe je valt, maar het is hoe je weer opstaat. En ik ben trots op het werk dat we allemaal hebben geleverd."

Formule 1
  • BrunoPress