Hamilton wil nog jaren door: 'Er is een titel die we terug moeten pakken'

Sir Lewis wil zijn helm nog altijd niet aan de wilgen hangen. De 37-jarige veteraan is er naar eigen zeggen meer dan ooit op gebrand om door te gaan. De verloren titel van 2021 moet immers teruggepakt worden.

Hamilton wil nog jaren door: 'Er is een titel die we terug moeten pakken'

Sinds de fallout van Abu Dhabi 2021 wordt de vraag steeds vaker gesteld: 'Hoe lang gaat Lewis Hamilton nog door in de Formule 1?' De zevenvoudig wereldkampioen is inmiddels al 37 en is bezig met zijn zestiende seizoen in de sport. Lewis greep in 2021 nipt naast een recordbrekende achtste titel en moest dit seizoen met lede ogen aanzien hoe rivaal Max Verstappen met relatieve eenvoud een tweede titel pakte.

Nieuwe teamgenoot George Russell wist bovendien gedurende het jaar beter te presteren dan Hamilton. Al die factoren schetsen niet bepaald het beeld van een coureur die het naar zijn zin heeft in de F1. Een nieuwe meerjarige deal met Mercedes lijkt dus ver weg.

Nieuwe uitdaging

Tegenover Sky Sports gaf Sir Lewis echter aan dat dat precies is waar hij op aast. Na acht jaar eenzaam vooraan te rijden in een paar van de meest dominante wagens in de geschiedenis de sport heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het winnend maken van de huidige zeepkist. De Brit wil net zo lang bij Mercedes blijven totdat het team weer echt aan de kop van het veld te vinden is:

"Ik zet er eerlijk gezegd geen limiet op. Ik ben van plan een deal voor meerdere jaren te doen met mijn team. Ik weet echt niet wat de volgende vijf jaar zullen brengen. Ik denk dat we daar nog steeds aan proberen te werken."

"Er zijn een hoop geweldige dingen die op hun plek gezet worden. Ik heb bijvoorbeeld net een productiemaatschappij gelanceerd deze week. Ik wil doorgaan, ik denk dat er meer dingen zijn die we samen kunnen bereiken dus ik wil er langer blijven."

Verloren titel

Volgens Lewis is het juist dat gebrek aan succes dat hem motiveert om nog langer door te gaan dan gepland. Als de Mercedes in 2022 net zo sterk geweest was als voorheen was hij waarschijnlijk juist met pensioen gegaan. Het terugpakken van de verloren titel van 2021 geeft hem juist de motivatie om alles te geven:

"Als we een jaar hadden zoals vorig jaar en we het hele jaar aan de kop meegevochten hadden, wie weet waar ik dan zou zijn? Elk jaar moet je jezelf afvragen of je bereid bent om zoveel te geven - of meer - als je deed toen je net begon. Ben je bereid om al je tijd op te geven om je voor te bereiden en te trainen en te werken met het team en te leveren?"

"Als er ooit een moment is dat ik aankom en ik gewoon mee aan het rollen ben, dan is dat het moment dat ik er niet thuishoor, en de positie daar niet verdien, dat is wanneer ik zou moeten stoppen. Ik vraag mezelf af of ik dat zou kunnen doen en of ik dat zou willen doen, en het antwoord is ja. We hebben duidelijk een kampioenschap dat we terug moeten halen, en ik hou van de missie en die uitdaging met mijn team."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team