Mercedes en Lewis Hamilton willen nog vijf jaar met elkaar door

Het droomhuwelijk tussen Sir Lewis en Mercedes is nog lang niet ten einde. Volgens teambaas Toto Wolff wil de zevenvoudig wereldkampioen nog minimaal vijf jaar verder.

Mercedes en Lewis Hamilton willen nog vijf jaar met elkaar door

Aan het einde van 2023 komt het huwelijk tussen Mercedes en Lewis Hamilton na tien jaar officieel aan een einde. De Brit stapte eind 2012 over naar de geplaagde renstal om te ontsnappen aan het strikte regime van Ron Dennis bij McLaren, en te bouwen aan een kampioensformatie voor het aanstaande hybride tijdperk.

Beide doelen werden bereikt, waardoor Lewis uiteindelijk zes titels en diverse records bij mocht schrijven. Na de zinderende en controversiële seizoensfinale van 2021 wekte Hamilton echter de indruk dat hij zijn helm aan de wilgen wilde hangen. Uiteindelijk koos hij er toch voor om toch nog twee seizoenen door te zetten. Tegen die tijd is de Brit echter al 39, waardoor speculatie rond zijn toekomst nog niet verdwenen is.

Vijf jaar

In een interview met David Coulthard voor Channel 4 lichtte Mercedes-opperhoofd Toto Wolff een tipje van de sluier rond de contractonderhandelingen voor na 2023. De boomlange Oostenrijker woont al jaren vlakbij zijn stercoureur in Monaco, en spreekt hem dan ook regelmatig buiten werktijd. Tijdens één van die gezellige momenten verklaarde Hamilton nog minimaal vijf jaar door te kunnen:

"Het voordeel is dat we veel praten samen. Vorige week gingen we zitten en zei hij: 'Kijk, ik heb nog vijf jaar in me, hoe zie jij dat?' We zijn gewoon samen gegroeid over de tijd. We zijn totaal transparant naar elkaar."

"Lewis zal de eerste zijn die zegt 'ik kan dit niet meer doen - omdat ik het gevoel heb dat ik de reacties niet meer heb, of dat ik er gewoon geen lol meer in heb en er een andere generatie opgroeit die gewoon heel sterk is'. Dus ik twijfel er niet aan dat wat we ook afspreken over een contractverlenging, wat gaat gebeuren, we allebei zullen gaan bespreken, heel open, wat de toekomst in zal houden."

Veertig is maar een getal

Wolff ziet de relatief hoge leeftijd van Lewis niet als een groot probleem. Voormalig McLaren-teamgenoot, aartsivaal en toekomstige Bond-schurk Fernando Alonso bewijst op 41-jarige leeftijd immers dat leeftijd maar een getal is. De Spanjaard is immers nog altijd in de top tien te vinden, vaak zelfs in de top 5. Toto ziet geen reden waarom Lewis Hamilton niet precies hetzelfde zou kunnen doen:

"Ik weet niet of 40 die leeftijd is waar je zegt dat het niet meer goed genoeg is voor een coureur. Als je kijkt waar Fernando is met 41 jaar, hij zit er nog steeds echt bij. Is hij dezelfde Fernando die hij was toen hij 25 was? Ik weet het niet, maar hij is nog steeds heel competitief."

"Als je kijkt naar [NFL-speler] Tom Brady, iemand die ik echt bewonder voor zijn discipline in hoe hij zijn leven en zijn sport managet, hij is 43 of 44 - en hij staat op het veld. Dus Lewis, met de manier waarop hij zijn leven leidt, met de volle, ultrasmalle focus op zijn Formule 1 racen - al het andere is maar een hobby - denk ik dat hij het heel ver kan brengen."

Formule 1
  • BrunoPress