Lewis Hamilton niet klaar om te stoppen: 'Ik heb nog genoeg over in de tank'

Na zijn 300ste race denkt de zevenvoudig wereldkampioen denkt er nog altijd niet aan om te stoppen. Sir Lewis voelt zich nog altijd topfit en wil zich vooral blijven inzetten voor sociale veranderingen binnen de Formule 1.

Lewis Hamilton niet klaar om te stoppen: 'Ik heb nog genoeg over in de tank'

Afgelopen winter leek het er even op alsof Lewis Hamilton voortijdig zijn helm aan de wilgen zou hangen, maar afgelopen weekend klokte hij zijn 300ste Grand Prix start op het circuit van Paul Ricard.

Na het bereiken van die mijlpaal werd de vice-kampioen van 2021 meteen bevraagd over zijn toekomst binnen de sport. Lewis staat nog tot het einde van 2023 onder contract bij Mercedes, maar de toekomst van de inmiddels 37-jarige Brit is verder nog ongewis.

400 Grand Prix

In de paddock van Paul Ricard hintte Mercedes-opperhoofd Toto Wolff echter op een bijzonder lange contractverlenging voor zijn oogappel. Een contract van 5 tot 10 jaar zou al tot de mogelijkheden behoren, aldus de Oostenrijker.

Daarmee zou Hamilton zomaar de 400 Grand Prix aan kunnen tikken. Bij de persconferentie na de race werd Lewis de uitspraken van zijn chef voorgelegd. Hij gaf aan dat hij nog steeds van de sport genoot, in het bijzonder het bewerkstelligen van sociale veranderingen binnen de F1:

"Dat zijn een hoop races. Ik wil allereerst dankbaar zijn dat ik tot dit punt kon komen. Maar ik voel me nog steeds fris en ik heb het gevoel dat ik genoeg over heb in de tank. Ik geniet van wat ik doe."

"Ik ben heel trots en geniet ervan om elke dag aan te komen en te werken met deze geweldige groep mensen. Ik geniet er ook meer dan ooit van om met de sport te werken. We hebben een paar geweldige mensen die de sport leiden en geweldige gesprekken hebben over waar we heen gaan als sport."

Meer doen buiten de sport

Uiteraard wil Hamilton graag weer op het oude niveau komen en meer races winnen. Dat is volgens hem echter niet het belangrijkste punt. Het werk dat hij, het team en de Formule 1 doen buiten de sport (op sociaal niveau) is immers veel waardevoller:

"Natuurlijk wil ik terugkomen op een winnend niveau en dat zal tijd kosten, maar ik weet zeker dat we op een bepaald moment zullen gaan zitten en praten over de toekomst. Maar opnieuw, met ons team wil ik altijd doorgaan met bouwen. Het is één ding om races te hebben, maar het is ook het werk voortzetten dat we buiten [de sport] doen, en méér doen. Ik denk dat Mercedes en wij altijd meer kunnen doen, en dat zullen we."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool