Verstappen nuchter na dominant 2022: 'Wordt moeilijk om dit te herhalen'

Max probeert zich geen illusies te maken voor volgend jaar. De Nederlander is zich ervan bewust dat het moeilijk zal worden om dit hoge niveau te behouden.

Verstappen nuchter na dominant 2022: 'Wordt moeilijk om dit te herhalen'

Met vijftien overwinningen, zeven pole positions, twee Sprint overwinningen en een enkel podium heeft Max Verstappen in 2022 met afstand zijn meest dominante jaar neergezet.

Na betrouwbaarheidsproblemen vroeg in het seizoen leek het jaar naar Ferrari te gaan, maar door ijzersterke optredens van de Nederlander, effectieve updates aan de Red Bull en het imploderen van de Scuderia werd Max vanaf de Grand Prix van Spanje vrijwel onaantastbaar.

Ongelooflijk resultaat

Na een off-weekend in Brazilië waren Verstappen en Red Bull weer op de top van hun kunnen in Abu Dhabi. Met een eenstopsstrategie wist Max de race uiteindelijk comfortabel naar zich toe te trekken. Verstappen noemde het resultaat ongelooflijk:

"Het was een goede race. Het draaide allemaal om bandenmanagement. Ik denk dat we best goed met de mediums omgingen en daarna op de harde banden as het letterlijk managen van ronde één tot het einde. Het is ongelooflijk om hier weer te winnen. De vijftiende overwinning van het seizoen, het is ongelooflijk."

Moeilijk te evenaren

Aangezien de technische reglementen in 2023 vrijwel identiek zijn aan dit van dit jaar lijkt de dominantie van Red Bull voorlopig in stand te blijven. Door de budgetcap straf en het aanstormende Mercedes is er echter alsnog niets zeker. Verstappen benadrukte dan ook dat het bijzonder moeilijk zal worden om het torenhoge niveau van 2022 te evenaren:

"Het is heel plezierig geweest om te werken met het hele team en om de mogelijkheid te hebben om dit jaar zoiets te bereiken. Ik weet dat het moeilijk gaat zijn om zoiets als dit te herhalen maar het is ook een goede motivatie om te proberen om het volgend jaar weer goed te doen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool