'Mattia Binotto praat met Audi' 

Na zijn vrijwillige exit bij Ferrari vraagt iedereen zich af wie hem gaat vervangen, maar waar gaat Mattia eigenlijk zelf naartoe? Volgens Italiaanse publicatie Calcio Mercato is het duidelijk: Binotto probeert zich naar binnen te praten bij het F1-project van Audi.

'Mattia Binotto praat met Audi' 

Het rommelige, teleurstellende seizoen van Ferrari eindigde met een klapper door de aankondiging van het vertrek van teambaas Mattia Binotto. Vanwege een gebrek aan vertrouwen vanuit de top van de Scuderia koos de Zwitserse Italiaan eieren voor zijn geld, nog voordat er een opvolger klaarstond.

Ferrari zal pas na de jaarwisseling gaan komen met een nieuw kopstuk dat het team dan toch eindelijk naar de eerste titel sinds 2007/2008 moet brengen.

Binotto naar Audi?

De toekomstplannen van Binotto lijken minstens zo onduidelijk als die van zijn oude werkgever. De overige teams in de Formule 1 hebben hun zaakjes immers al ruim op orde. Journalist en Ferrari-expert Leo Turrini meent echter al te weten waar Mattia waarschijnlijk terecht zal komen. Tegenover Calcio Mercato verklaarde de Italiaan dat Binotto al druk in gesprek is met nieuwkomers Audi.

Aangezien de Duitser het team van Alfa Romeo-Sauber grotendeels over zullen nemen is het waarschijnlijk dat er door het management een bezem zal gaan. Dat zet huidige chef Frédéric Vasseur onder druk en maakt een overstap van de Fransman naar Ferrari aannemelijker:

"Ferrari zit zonder leider, de nieuwe teambaas zal arriveren in januari. Binotto zal snel in dienst genomen worden bij de concurrentie. Ik weet dat hij praat met Audi, die zullen binnenkomen in 2026. En we weten niet wie zijn plek in zal nemen in Maranello."

Binotto overbodig

 Audi Formula Racing GmbH CEO Adam Baker.

Een ruil tussen Audi-Sauber en Ferrari lijkt logisch, maar het is nog maar de vraag of Binotto echt nodig is bij de Zwitsers-Duitse formatie. Audi Formula Racing GmbH wordt immers gerund door de Australische Duitser Adam Baker, een man met jarenlange ervaring in de motorsport, inclusief een lange stint bij BMW's F1-divisie.

Baker was in het verleden meer techneut dan manager, maar dat geldt ook voor Binotto. Mattia heeft echter een streepje voor met vier jaar ervaring als leider van een F1-team, ook al waren 2.5 van die jaren niets om over naar huis te schrijven. Het valt dus nog maar te bezien wie er door de interne politiek van Audi naar voren geschoven zal worden. Gelukkig hebben beide partijen nog tot 2026 om dat uit te vechten.

Formule 1
  • BrunoPress, Audi