Horner over Red Bull-exit Ricciardo: 'Daniel deed echt iets doms'

Na vier jaar aanmodderen bij andere teams is Daniel Ricciardo weer terug op zijn oude nest bij Red Bull. Teambaas Christian Horner kon het niet laten om even wat plaagstootjes uit te delen over de twijfelachtige carrièrekeuzes van de Australiër.

Horner over Red Bull-exit Ricciardo: 'Daniel deed echt iets doms'

Eind 2018 verraste Daniel Ricciardo vriend en vijand door zijn vertrek bij Red Bull Racing aan te kondigen. The Honeybadger had zich laten verleiden door de mooie praatjes van Renault-chef Cyril Abiteboul en zag een kans om een fabrieksteam om zichzelf heen te bouwen, ver weg van de steeds sneller wordende Max Verstappen.

Na twee seizoenen met matige betrouwbaarheid maar relatief sterke resultaten zorgde hij opnieuw voor en schok door over te stappen naar McLaren. De redenering achter die switch werd nooit helemaal duidelijk, maar de gebrekkige vorm die DannyRic liet zien in de oranje bolides sprak boekdelen. Afgezien van een overwinning op Monza in 2021 kon Ricciardo golden boy Lando Norris consistent niet bijbenen. Uiteindelijk werd hij bij McLaren zelfs uitgekocht ten faveure van Oscar Piastri.

Domme beslissing

Zonder racestoeltje voor 2023 kwam Ricciardo uiteindelijk toch weer terug bij zijn oude nest. Met een rol als derde rijder en ambassadeur geeft hij zichzelf even een pauze, zonder meteen de binding met de sport compleet kwijt te raken. In 2024 wil de goedlachse Aussie namelijk gewoon weer op de grid staan.

Bij een liefdadigheidsevenement werd Red Bull opperhoofd Christian Horner door The Mirror bevraagd over de terugkeer van de verloren zoon. De Brit kon het niet laten wat plaagstootjes uit te delen naar Ricciardo:

"Daniel kwam bij ons als een tiener en hij groeide op met het team. Hij had geweldig succes met ons, en toen deed hij iets doms en ging hij voor een paar andere teams rijden en dat werkte nooit echt."

Grootste glimlach

Na zijn domme omzwervingen bij Renault en McLaren zal Daniel het volgens Horner weer helemaal naar zijn zin gaan hebben bij Red Bull. De grootste glimlach in de Formule 1 zal de komende tijd veel vaker te zien zijn:

"Maar Daniel is zo'n geweldige persoonlijkheid en een groot karakter. We vonden dat het juist was om hem terug te halen naar he team. En natuurlijk wat promotie betreft heeft hij de grootste glimlach in de Formule 1. Hij zal weer lol kunnen gaan hebben en het genot van het zijn van een F1-coureur kunnen herontdekken, in plaats van de stress die hij de laatste paar jaar gehad heeft."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool