Grand Prix Zandvoort op de kalender tot 2025

De thuisrace van Max Verstappen en het oranje legioen heeft een contractverlening gekregen. Zandvoort zal in ieder geval tot 2025 de kalender mogen vullen met oranje rook.

Grand Prix Zandvoort op de kalender tot 2025

Het leek een paar jaar geleden nog niet veel meer dan een droom, maar Zandvoort is hard op weg naar een vaste plek op de F1-kalender. Temidden van de uitbreidingen in de VS en het Midden-Oosten is het krappe circuit in de duinen één van de weinige (geplande) Europese toevoegingen geweest. Na het razende succes van de Grand Prix in 2021 en 2022 heeft de F1 besloten de samenwerking voort te zetten. De GP van Nederland blijft tot tenminste 2025 op de lijst staan.

Super Max

Het ontstaan en het voortbestaan van de Grand Prix is uiteraard te danken aan het succes en de populariteit van niemand minder dan Max Verstappen. Zonder de tweevoudige wereldkampioen had de F1 Zandvoort immers zonder te knipperen links laten liggen. Het feit dat het zijn tweede thuisrace op Spa Francorchamps - waar Max ironisch genoeg veel minder populair is - nog steeds bedreigd wordt met uitsluiting onderstreept dat feit nog maar eens.

Double trouble

De ijzersterke loyaliteit van het Oranje Legioen kan echter wel eens verminderd gaan worden door de komst van een tweede Nederlander. Nyck de Vries strijdt vanaf volgend jaar immers mee voor AlphaTauri. Het zal ons benieuwen of de voormalig F2 en FE-kampioen kampen zal kunnen creëren.

Jubileum

Bij de laatste race van het nieuwe contract heeft de organisatie een mooie kans op een extra feestje. In 2025 zal het namelijk veertig jaar geleden zijn dat de laatste Grand Prix van Nederland op het originele, veel langere Zandvoort verreden werd. De race werd destijds gewonnen door niemand minder dan Niki Lauda. Een eerbetoon aan de geschiedenis van het circuit en de racelegende is dus wel op zijn plaats.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress