Debiele benzinedief komt erachter dat hij een diesel heeft

In Breda heeft een absoluut genie zichzelf flink in de nesten gewerkt. Na een poging om te tanken zonder te betalen strandde de totaalmalloot vrijwel meteen: hij had namelijk benzine in zijn dieselauto gegooid.

Debiele benzinedief komt erachter dat hij een diesel heeft

De criminaliteit loont niet. Al helemaal niet als je gewoon niet zo snugger bent. Het sujet dat zaterdag in de kraag gevat werd bij een tankstation in Breda kunnen we onder die categorie scharen.

De man reed zichzelf bij het personeel van de pomp in de kijker door afgeplakte kentekenplaten te voeren, een overduidelijk teken dat hij iets twijfelachtigs van plan was. Nadat hij zijn Polootje volgegooid had probeerde het criminele meesterbrein dan ook het hazenpad te kiezen.

Oliedom

Zijn gedurfde ontsnappingspoging was na enkele meters echter alweer over. Hij was namelijk even vergeten dat een Polo TDI eigenlijk helemaal geen E10 lust. In paniek zette de oliedomme dief het op een lopen, maar het alerte personeel vatte hem alsnog in de kraag. Later werd hij overgedragen aan de politie, gearresteerd en vastgezet.

Het is vermoedelijk niet de eerste keer dat de verstrooide wildtanker er met een volle tank vandoor is gegaan. Een week eerder had er een soortgelijk incident plaatsgevonden. Destijds had de man echter de juiste pomp te pakken.

Nieuws
  • Politie Basisteam Weerijs, iStock