Lamborghini komt met allerlaatste non-hybride V12-modellen

Op de valreep drukt Lamborghini er nog even een paar speciaaltjes uit. De Invencible en Autentica zijn dan toch echt de laatste pure V12's uit Sant'Agata Bolognese.

Lamborghini komt met allerlaatste non-hybride V12-modellen

De hybride opvolger staat al in de startblokken, maar bij Lamborghini konden ze het niet laten om alsnog een paar one-off V12-speciaaltjes op ons af te vuren. De Aventador Ultimae was kennelijk niet goed genoeg als afzwaaimodel, dus hebben de Italianen nog twee modellen bedacht: de Invencible en Autentica. Het duo lijkt een remix te zijn van eerdere speciale Aventadors zoals de Sián, Veneno en de extreme Essenza SCV12 racer.

Invencible & Autentica

Onderhuids zijn de wagens echter niet extremer dan hun donor. Onder de kap vinden we immers dezelfde 780 pk sterke 6,5 liter V12 die dienst deed in de SVJ en Ultimae. De gesloten Invencible kenmerkt zich door een unieke achtervleugel, een element dat de Autentica roadster moet missen. In plaats daarvan heeft de open variant een stel haaienvinnen.

Pagani-praktijken

In het persbericht rept Lamborghini geen woord over de prijzen van de twee machines. Als je daar naar moet vragen kun je het waarschijnlijk toch niet opbrengen. De timing van de speciaaltjes doet overigens nogal denken aan die andere Italiaanse supercarfabriek.

Vanwege de veel lossere eisen rond gelimiteerde modellen kan Lamborghini het voorbeeld van Pagani gaan volgen met de ene na de andere pure V12 one-off. De Zonda is meer dan twintig jaar na zijn debuut immers nog steeds in productie.

Cargasm
  • Lamborghini