Is deze Pagani Zonda R Barchetta echt de laatste?

Het is blijkbaar nog steeds niet gedaan met de Zonda. Een Instagram-post laat de zoveelste special edition zien.

Is deze Pagani Zonda R Barchetta echt de laatste?

De Pagani Zonda is wat ons betreft een van de beste supercars aller tijden. Om met Richard Hammond te spreken: de Zonda is wat een. Lamborghini zou moeten zijn. Een spectaculaire uitziende, gillende V12 postercar. We waren dan ook een beetje teleurgesteld toen de auto in 2012 vervangen werd door de Huayra. Ook dat was een extreem snelle en uniek auto, maar door de fluisterstille twin turbo V12 ging er toch een belangrijk element verloren. Al schijnt Pagani daar al aan te werken.

Special Editions

Horacio Pagani kon echter maar niet ophouden met Zonda's maken. In korte tijd kregen we de Cinque, Cinque Roadster, Tricolore, Revolucion, Uno, Absolute Evo, PS en een schijnbaar eindeloze serie one-offs met het 760-label. Een daarvan werd zelfs voorzien van een handgeschakelde zesbak op verzoek van ene Lewis Hamilton.

Zonda R Barchetta

Het Zonda-feestje is blijkbaar nog steeds niet over. Een Instagram-post van zero2turbo laat een opvallende nieuwe variant van de Pagani zien. Het zou moeten gaan om de R Barchetta, gebaseerd op de bekende track day special. Zoals de naam doet vermoeden is het grootste verschil het afgekapte dak. Verder zijn spiegels zijn zo te zien verhuisd naar de A-stijlen en heeft de auto een aparte livery meegekregen.

From Russia with love?

Het rood, blauw, wit en zilver dat over de zwarte body gedrapeerd is doet ons nog het meest denken aan de livery van de nieuwe Haas F1-wagen. We kunnen er dus wel eigenlijk wel vanuit gaan dat de opdrachtgever een bijzonder rijke Rus is. Misschien heeft papa Mazepin een cadeautje voor zichzelf besteld. Het moet je smaak maar zijn. Ondanks de twijfelachtige looks hopen we de auto toch snel op straat te zien. En vooral te horen.

Cargasm
  • zero2turbo via Instagram