Netflix en General Motors gaan entertainment 'duurzamer' maken

De grootste Amerikaanse autofabrikant heeft de handen ineen geslagen met wankelende streamingsdienst Netflix. Samen gaat het duo met het oog op duurzaamheid meer elektrische voertuigen opnemen in verschillende shows.

Netflix en General Motors gaan shows 'duurzamer' maken

De elektrische revolutie is volgens iedereen aanstaande, maar het grote publiek moet eigenlijk nog wel even geholpen worden bij het opmerken van EV's. In een poging meer accubakken aan de man te brengen heeft General Motors een deal gesloten met Netflix.

De streamingsdienst zal elektrische modellen van GMC, Chevrolet en Cadillac opnemen in verschillende shows om 'duurzame mobiliteit' verder te promoten. De samenwerking werd aangekondigd via een "lollige" reclame met comedian Will Ferrell.

Ordinaire sponsordeal

Zowel GM als Netflix spreken in fleurige taal over de samenwerking, maar het is uiteraard weinig meer dan een ordinaire sponsordeal. De steun van automerken is in de entertainment-sector immers heel normaal.

Denk bijvoorbeeld aan de vracht Stellantis-producten in de Fast & Furious-franchise, de altijd verdacht schone Hyundai in The Walking Dead, de BMW's in Mission Impossible en alle GM-modellen in de Transformers-films.

Queer Hummer

De slecht verhulde sluikreclames zullen te zien zijn in vier zeer verschillende shows. De Chevrolet Bolt krijgt rolletjes in datingshow Love Is Blind en actiedrama The Brothers Sun, de Cadillac Lyriq zal figureren in Rob Lowe's comedyserie Unstable, en de ubermacho GMC Hummer EV Pickup zal meedraaien in LGBT-makeovershow Queer Eye.

Van de post-apocalyptische voorbeelden in de reclame komt vooralsnog dus nog niets terecht. Het is immers een stuk makkelijker om een laadpaal te vinden in glamoureuze versie van L.A. dan een verwoeste stad overspoeld met zombies.

Elektrisch
  • General Motors, GMC
  • General Motors