VIDEO: ritje naar het werk...in een krappe koolmijn

De gemiddelde forens schiet in de stress van stoplichten en files, maar voor deze mijnwerkers in Kentucky ziet het tripje naar het kantoor er heel anders uit.

VIDEO: ritje naar het werk...in een krappe koolmijn

Het tripje naar het kantoor of de fabriek (al dan niet met leasebak) kan behoorlijk op de zenuwen werken. Te laat zijn is voor sommige mensen immers een doodzonde. In de verste hoeken van een koolmijn hoef je je niet druk te maken over stoplichten, wegafzettingen, files en tracjectcontroles, maar een erg relaxt ritje is het nu ook weer niet. Koolmijnwerker Nick Hall uit Kentucky liet via zijn TikTok zien hoe de laatste fase van zo'n reis eruitziet.

Ultralage EV

Damascus Lil'Mac LMA.

De rit door de extreem lage uithoeken van de mijn wordt mogelijk gemaakt door een speciaal voertuig. Hall lijkt mee te rijden op een Damascus Lil'Mac LMA, een ultralage tweezits driewieler. Zelfs stoelen zijn weggelaten om het profiel van het wagentje zo laag mogelijk te maken. De Lil'Mac wordt uiteraard niet aangedreven door een stinkende diesel, maar een kleine elektromotor. Het heeft immers geen zin om in je eigen uitlaatgassen rond te rijden.

Damascus bouwt allerlei variaties en types mijnvoertuigen, van kleine tweezitters tot platgeslagen bussen en mijnreddingsvoertuigen. Durf jij het aan om een van die machines mee te nemen voor een ondergronds toerritje?

Elektrisch
  • NL Beeld / BrunoPress, Damascus Corporation