Williams stuurt echte 2023-auto de baan op 

Na een teleurstellende onthulling heeft het team uit Grove ons verblijd met kiekjes van de echte FW45. Een filmdag op Silverstone leverde interessante plaatjes op.

Williams stuurt echte 2023-auto de baan op 

Het was - afgezien van Red Bull's copy+paste - toch wel de grootste teleurstelling van het lanceerseizoen: de dodelijk saaie 'nieuwe' livery van Williams. Na geruchten over een nieuwe partnerschap met Gulf hoopte iedereen op de terugkeer van het iconische lichtblauw en oranje, maar het bleef uiteindelijk beperkt tot een paar logo's. Als klap op de vuurpijl was de auto die de nieuwe kleuren droeg precies dezelfde als die van vorig jaar.

Shakedown

Vandaag heeft Williams echter een goedmakertje de ether in gestuurd. Alex Albon kreeg namelijk de eer om met de echter auto een shakedown uit te voeren op het circuit van Silverstone. Het team was zo aardig om zelf high-res beelden te maken, zodat we niet hoeven te vertrouwen op spyshots geschoten met een recent verschimmeld stuk fruit. Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd te zijn ten opzichte van de FW44, maar studioshots geven een beter inzicht.

Red Bull + Alpine

Onder de nietsverhullende lampen van de fabriek komen de wijzigingen duidelijk naar voren. De grootste veranderingen zijn te vinden bij de sidepods. De Red Bull-achtige lijnen die bij de geüpdatete FW44B verschenen zijn dit jaar gecombineerd met de verhoogde randen van de vorige Alpine. De auto lijkt hierdoor in de verste verte niet meer op de Mercedes-achtige machine die aan het begin van 2022 achter het veld aan ploeterde.

Of het combineren van de Red Bull-oplossing met die van Alpine betere resultaten op zal leveren valt nog te bezien. Williams zal de bolide bovendien ongetwijfeld nog een paar updates meegeven voor de start van het seizoen.

Formule 1
  • Williams Racing