Williams toont eerste foto's echte FW44 

Na de teleurstellende lancering van een overschilderde showcar geeft Williams ons toch wat we willen. Het team deelde twee shots van de echte wagen tijdens een shakedown test op Silverstone.

Williams toont eerste foto's echte FW44 

De moed zakte ons al in de schoenen toen het doek van de 'nieuwe' Williams FW44 getrokken werd. Net als Red Bull had het Britse team ervoor gekozen om de onthulling beperkt te houden tot de livery. Onder het nieuwe Senna-loze kleurenschema zat gewoon de glasvezel FIA showcar die afgelopen seizoen op Silverstone voor het eerst getoond werd.

Shakedown op Silverstone

Vanaf datzelfde Silverstone hebben we dan toch een paar shots van de echte wagen mogen ontvangen. Williams was zo vriendelijk om via Twitter de kiekjes te delen van Nicholas Latifi en de FW44 op een verregend circuit.

Uiteraard valt er uit de de twee shots weinig op te maken, maar toch springen een paar dingen meteen in het oog. Allereerst lijk de Williams de filosofie van de Haas VF-22 te volgen, met enorm breed aangezette sidepods die meteen overvloeien in een wespentaille. De flanken van de FW44 lijken bijzonder vlak te zijn: zo vlak dat je schuin van achteren de diffuser kunt zien zitten. Het horizontale koelconcept van de Aston Martin heeft duidelijk nog geen navolging gekregen.

Ook de extreem hoge neus van de AMR22 is nog niet gekopieerd. De Williams lijkt in dat opzicht meer op de McLaren. Wel lijkt de FW44 een flink aangezette 'tea-tray' (zichtbaar tussen de voorwielen) te hebben, net zoals de Aston.

De zogenaamd extreem beperkende reglementen lijken in ieder geval genoeg keuzevrijheid overgelaten te hebben voor de teams. Het wordt interessant om te zien welke oplossing de beste zal zijn.

Formule 1
  • Williams Racing