Horner: 'F1 heeft een Amerikaanse Max Verstappen nodig' 

Het Red Bull-opperhoofd denkt dat de Amerikaanse doorbraak van de F1 alleen kan slagen met een echt talent uit de States. Williams rookie Logan Sargeant is volgens hem niet de geschikte kandidaat.

Horner: 'F1 heeft een Amerikaanse Max Verstappen nodig' 

Onder leiding van Amerikaanse mediagigant Liberty Media is de Formule 1 sinds 2017 steeds meer gaan flirten met Amerika. Als resultaat daarvan zijn er dit seizoen maar liefst drie Grand Prix in de VS, hebben Ford en General Motors zich gemeld als 'motorleveranciers', bedelt Andretti om een plekje op de grid en heeft Florida Man Logan Sargeant een stoeltje weten te bemachtigen bij Williams. Ondertussen draaien de Netflix Drive To Survive machine en de social media kanalen nog op volle toeren om meer verse fans uit de States te halen.

'Merican Max

Volgens Red Bull-topper Christian Horner is dat alles echter lang niet genoeg om echt door te breken bij de Yanks. De 49-jarige Brit is ervan overtuigd dat de Amerikanen pas echt overstag zullen gaan als ze hun eigen supertalent op de grid zullen zien.

Net als Michael Schumacher voor Duitsland en Max Verstappen voor Nederland zou zo'n coureur de hype pas echt een impuls geven:

"Stel je voor dat er een Amerikaanse Max Verstappen zou zijn. Wat we nodig hebben is een jonge, getalenteerde, competitieve Amerikaanse coureur."

Sorry Sarge...

Dit jaar is er met Logan Sargeant voor het eerst sinds 2007 een fulltime Amerikaanse F1-coureur op de grid, maar Christian wordt niet bepaald warm voor de Williams-coureur. Sargeant is ondanks zijn relatief sterke junior carrière immers geen generationeel supertalent.

Bovendien zal de 22-jarige weinig uit kunnen richten met het al jaren ploeterende team uit Grove. Een veertiende of vijftiende plek - of zelfs een paar puntjes - maakt immers bij niemand echt indruk. Vooral de op winnen gefixeerde 'go big or go home' Amerikanen zullen weinig tijd over hebben voor Logan:

"Het is geweldig dat hij er is en hij is een getalenteerde jonge kerel maar hij zal beperkt zijn in wat hij kan doen. Het probleem is dat als je als veertiende of vijftiende finisht het mensen niet opwindt. Ik denk dat als hij aan de kop zou meevechten met een competitieve auto, je iets zou zien zoals wat er gebeurde met Fernando in Spanje of Checo in Mexico. Dus dat is wat we nodig hebben, een Amerikaanse coureur die vecht voor overwinningen en wereldtitels."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress