Zidane nieuwe ambassadeur Alpine F1

De voetballegende heeft zich bij het enige Franse team op de grid gevoegd. Als ambassadeur zal Zidane de eer van Alpine verdedigen en het ambitieuze Rac(H)er-programma ondersteunen.

Zidane nieuwe ambassadeur Alpine F1

Tijdens een zeer uitgebreide presentatie in Londen leek het even alsof Alpine vrij weinig te melden had. De CEO, teamchef, technisch directeur en coureurs draaiden allemaal hetzelfde PR-verhaaltje af.

Bovendien was de nieuwe auto duidelijk een evolutie van de machine van vorig jaar. Op het laatste moment toverden de Fransen echter toch een interessant nieuwtje uit de hoge hoed met de aankondiging van een nieuwe Team Ambassador.

Meer dan een knap gezichtje

Alpine zal dit jaar namelijk vertegenwoordigd worden door voetballegende Zinedine Zidane. De 50-jarige Franse Algerijn zal zijn herkenbaarheid gaan gebruiken om het nationale F1-team te promoten.

Zidane is echter meer dan een knap gezichtje voor Alpine: de voormalig teammanager van Real Madrid heeft namelijk geïnvesteerd in het Rac(H)er-programma, een ambitieus initiatief om in 2030 een vrouwelijke coureur de Formule 1 in te loodsen. Op dit moment omvat het project twee plekken in de Alpine Academy voor W-Series rijdster Abbi Pulling en FIA Formule 3 coureur Sophia Flörsch.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress