Dus toch: Ocon moet van Alpine een teamplayer worden

Na een streng positieve berichten over de vriendelijkheid van de lange Fransman zijn ze bij Alpine toch even op de strepen gaan staan. Volgens teamchef Otmar Szafnauer moet Esteban in 2023 beter na gaan denken in de gevechten met zijn teamgenoot.

Dus toch: Ocon moet van Alpine een teamplayer worden

Alpine gaat 2023 in met een dreamteam. Althans, voor de marketeers. Voor het eerst sinds 1983 heeft het team dat we voorheen kenden als Renault twee Franse coureurs op de loonlijst staan.

Na het drama rond Oscar Piastri en Fernando Alonso wist het team namelijk Pierre Gasly los te weken bij AlphaTauri. Op papier is een Frans team met de laatste twee Franse Grand Prix winnaars perfect, maar in de praktijk is er potentieel een groot probleem.

Vuurwerk

Dat probleem meet ongeveer 1 meter 86 en luistert naar de naam Esteban Ocon. De Fransman is inmiddels namelijk berucht om zijn vaak schadelijke fixatie op het verslaan van zijn teamgenoot.

Bij Force India kreeg hij het meerdere keren aan de stok met Sergio Perez en bij Alpine maakte hij dikwijls het leven van Fernando Alonso zuur. Gezien zijn rumoerige verleden met voormalige jeugdvriend Pierre Gasly lijkt het seizoen van 2023 voor nog meer vuurwerk te gaan zorgen.

Betere beslissingen

Alpine teambaas Otmar Szafnauer en Pierre Gasly probeerden de geruchten aanvankelijk de kop in te drukken met optimistische berichten. Tegenover Autosport kwam Otmar echter terug op die uitspraken. De Amerikaan uitte dit keer namelijk kritiek op het gedrag van Ocon tegenover zijn teamgenoten. Als chef van Force India maakte hij immers van dichtbij mee hoe hard de Fransman was in het gevecht met Sergio Perez. Volgens Otmar moet het nu echt afgelopen zijn met die ongein:

"Hij moet waarschijnlijk betere beslissingen maken wanneer zijn teamgenoten naast hem zitten, want je wint het niet op de eerste ronde, of het je teamgenoot is of niet. En als je agressief bent tegen een tegenstander, en je er allebei af gaat, dan verlies je allebei. Als je agressief bent tegen je teamgenoot, en je er allebei af gaat, raad eens wie er dan verliest? Dus het gaat gewoon het beter te beoordelen, en hem later te pakken."

Ocon snapt het

Het is niet de eerste keer dat Ocon aangesproken is op zijn mentaliteit tegenover zijn teamgenoten. Dit keer is het volgens Szafnauer echter helemaal duidelijk geworden. Voor het geval Esteban vergeetachtig wordt heeft de Amerikaan er geen problemen mee om hem er even aan te herinneren:

"Het was duidelijk [voor Ocon]. Als we een opfrisser nodig hebben, dan herinner ik hem er graag aan."

Formule 1
  • BrunoPress, ProShots / Insidefoto
  • Ziggo Sport