Ocon tevreden met 2022: 'Voor Alonso eindigen gaf veel voldoening'

Ondanks alle kritische berichten is Esteban alsnog positief over zijn samenwerking met Fernando Alonso. De Fransman wist de oude grootmeester immers in beide seizoenen op punten te verslaan. En dat geeft Ocon uiteraard een fijn gevoel.

Ocon tevreden met 2022: 'Voor Alonso eindigen gaf veel voldoening'

Aan het begin van 2021 kreeg Esteban Ocon een moeilijke teamgenoot in de maag gesplitst. In een poging de lancering van het hernoemde Alpine-team kracht bij te zetten werd niemand minder dan Fernando Alonso voor de derde keer teruggehaald naar Enstone.

De tweevoudig wereldkampioen heeft al sinds 2013 geen race meer gewonnen, maar geldt nog altijd als één van de meest hoog aangeschreven mannen in de sport. Ocon kreeg de ondankbare taak 'Nando op zijn plaats te zetten als uitgerangeerde has-been.

Harde cijfers

Als we op het gevoel afgaan is Esteban daarin niet geslaagd. Niemand heeft het immers over zijn consistente puntenfinishes, terwijl iedereen de aandacht vasthield op de uitschieters van Alonso in bijvoorbeeld Montreal. De keiharde cijfers vertellen echter een ander verhaal: de vaak kleurloos rondrijdende Ocon heeft namelijk in beide seizoen als Fernando's teammaat de winst gepakt binnen het team.

In 2021 zaten er slechts vier punten tussen beide mannen (166 vs 162), maar dit seizoen werden dat er elf (92 vs 81). De Fransman is dan ook apetrots dat hij de meest ervaren man op de grid tot twee keer toe verslagen heeft:

"Het voelt goed, zou ik zeggen. Hij is een heel, heel snelle coureur. Ik moest mijn grenzen zoveel verleggen als ik kon. Voor hem eindigen gaf veel voldoening dit jaar."

Tot ziens en succes

Na de eerdere teleurstelling en kritiek aan het adres van Alonso heeft Ocon zijn toon iets gematigd. Achteraf kijkt hij terug op een mooie tijd samen met Fernando. Esteban wenst hem dan ook al het beste bij Aston Martin en hoopt hem nog vaak tegen te zullen komen op de baan. Nu ze geen teamgenoten meer zijn kan Ocon zijn gepatenteerde harde verdedigingsstijl immers nog bruter inzetten:

"Het is geweldig geweest om te werken met Fernando en het team naar zo'n niveau te pushen. Ik ben blij dat ik twee jaar met hem doorgebracht heb. Ik wens hem het beste bij Aston, en hopelijk kunnen we in de toekomst een spannend gevecht hebben."

Formule 1
  • BrunoPress