Uh oh...Starsky & Hutch krijgt vrouwelijke reboot

De iconische politieserie uit de seventies krijgt een remake voor een 'modern' publiek. De nieuwe versie zal draaien om vrouwelijke agenten Sasha Starsky en Nicole Hutchinson.

Uh oh...Starksy & Hutch krijgt vrouwelijke reboot

Als er één ding zeker is, dan is het wel dat in Hollywood alle ideeën definitief op zijn. De grote studios doen tegenwoordig niets anders dan het opkopen en omkatten van bestaande franchises en titels.

Vrijwel altijd wordt het geliefde originele materiaal flink versleuteld om beter te passen bij een mythisch 'modern publiek'. In de praktijk draait dat vooral uit op het lukraak veranderen van de kleur, het geslacht of de seksuele voorkeur van de hoofdpersonen. Dat is immers makkelijk scoren.

Ghostbusters (2016) is het toonbeeld van de moderne remake.

Starsky & Hutch

Na onder andere Ghostbusters, Ocean's 11, The Karate Kid, American Pie en Dr. Who is het nu de beurt aan de Starksy & Hutch om de moderne remake-behandeling te krijgen. De klassieke politieserie liep van 1975 tot 1979 en volgde de avonturen van David Michael Starsky en Kenneth Richard "Hutch" Hutchinson, twee Californische undercover agenten met bijzondere methoden.

De karakters waren gebaseerd op een echt detective duo uit New York. De serie werd een van de meest herkenbare stukken popcultuur uit de seventies, gekenmerkt door flinke puntkragen, driftende muscle cars en jive talking.

In 2004 werd de show opgepikt als basis voor een komische buddy-cop film met Owen Wilson en Ben Stiller. De film was een succes, maar kreeg verder geen vervolg.

Sasha en Nicole

De remake gooit het verhaal uiteraard over een compleet andere boeg. De show zal zich namelijk richten op de dochters van het originele duo. Sasha Starsky en Nicole Hutchinson zijn agenten die de misdaad bestrijden en tegelijkertijd de zaak proberen op te lossen die hun vaders vijftien jaar geleden ten onrechte de gevangenis in stuurde. Verdere details over de plot en de nieuwe acteurs zijn nog niet bekend.

Ford Gran EV?

Aangezien de nieuwe Starsky & Hutch een moderne setting krijgt zal de meest iconische speler uit de franchise ook een makeover moeten krijgen. De Ford Gran Torino uit 1974 kan met zijn 5,8 liter V8 tegenwoordig immers niet meer door de beugel.

We gaan er dan ook vanuit dat Ford de kans zal grijpen om een volledig elektrisch model aan te prijzen. De kenmerkende witte streep komt niet bijzonder lekker uit op de flank van een Mustang Mach-E, maar daar zal niemand in de studio wat om geven. Nu is het wachten op de tweede reboot van Knight Rider met LGBTQ+-vertegenwoordiging. Een titel hebben we al: Nicht Rijder.

Nieuws
  • NLBeeld / BrunoPress, Sony Pictures, Warner Bros. Pictures.