Wolff: 'Windtunnelbeperkingen Red Bull gaan niets uithalen' 

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen is ome Toto alweer aan het indekken geslagen. Volgens het Mercedes-opperhoofd zal Red Bull ondanks de budget cap straf nog altijd onverslaanbaar zijn.

Wolff: 'Windtunnelbeperkingen Red Bull gaan niets uithalen' 

Twee jaar geleden introduceerde de Formule 1 de Aerodynamic Testing Restrictions, een maatregel die bedoeld was om de dominantie van één team te kunnen voorkomen. Het idee was simpel: hoe hoger je eindigt in het kampioenschap, hoe minder windtunnel- en CFD-tijd je krijgt om de voor het volgende seizoen te ontwikkelen. Zo wordt in theorie voorkomen dat een enkel team eindeloos door kan bouwen op een eerder bereikt voordeel.

Dit jaar is het team van Red Bull flink aan de beurt, niet alleen vanwege hun constructeurstitel, maar ook vanwege de budget cap straf. Volgens aartsrivaal Toto Wolff zullen beide beperkingen echter vrij weinig uit gaan halen.

Halve seconde of meer

De boomlange Oostenrijker is ervan overtuigd dat het voordeel dat Red Bull Racing in 2022 behaalde te groot is om gecompenseerd te worden door de ATR én de straf. De RB18 was in zijn optiek immers zoveel sneller dan de rest dat niemand in de buurt zal kunnen komen van de opvolger:

"Ze hebben vorig jaar heel goed werk geleverd en een auto op de baan gezet die een halve seconde of meer sneller is dan alle anderen. Ik denk dat het gebrek aan windtunneltijd zeker niet geweldig is voor ze, het is een voordeel voor ons dit seizoen. Maar als je een efficiënte machine hebt, kun je daar zeker voor compenseren, of grote gedeelten ervan. Dus op de lange termijn is het goed voor ons."

Klein nadeel

Als de constructeurskampioenen van 2021 weten ze bij Mercedes heel goed hoe het voelt om vol getroffen te worden door de ATR. Toevallig viel het team het jaar erop terug van P1 naar P3 in het kampioenschap. Aangezien RBR door zal bouwen op de succesvolle RB18 voorziet Wolff echter niet dezelfde problemen voor het team uit Milton Keynes:

"We zijn in die situatie geweest, natuurlijk zonder penalty, in de afgelopen jaren. We hebben gewonnen, en daardoor hadden we minder windtunneltijd dan alle anderen de laatste twee seizoenen. Het zal ze zeker een beetje pijn doen, maar als ze een zo efficiënte organisatie zijn zoals ze gedemonstreerd hebben dat ze zijn, dan zal [dat nadeel] niet groot zijn."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool