Bejaarde navi-slaaf vernaggelt Alpina B3 op wandelpad 

Een 77-jarig Duitser heeft zijn zeldzame bolide even bijgeschaafd op vakantie in Oostenrijk. Op aanwijzing van zijn navigatiesysteem reed de oldtimer stug door op een veel te smal wandelpad.

Bejaarde navi-slaaf vernaggelt Alpina B3 op wandelpad 

Blind vertrouwen op technologie is nooit een goed idee. Toch horen we nog steeds maar al te vaak dat hersenloze bestuurders zich in de nesten werken door het onverbiddelijk volgen van de orders van Tom & Tom. Een 77-jarige Duitse toerist in een smakelijke Alpina B3 Touring heeft ons het meest recente en pijnlijke voorbeeld gegeven.

De beste man was vakantie aan het vieren langs de Oostenrijkse Wolfgangsee, nabij het dorpje Sankt Gilgen. Tijdens een ritje langs het meer kreeg hij van zijn navigatiesysteem de opdracht een smal wandelpad op te sturen. Dat deed hij dan ook zonder blikken of blozen.

Stug doorschuren

Tijdens de ramptocht werd de brokkenpiloot meerdere keren gewaarschuwd door omstanders en zijn eigen passagiers. Het was immers overduidelijk dat er op het paadje geen plek was voor een dikke Duitse powerstation. De man zette echter stug door, tot op het punt dat er schurende geluiden te horen waren. Op dat moment zat de Alpina-rijder definitief klem en werd de lokale brandweer ingeschakeld om de wagen te bevrijden.

Nuchtere beslissing

De stunt was zo bizar dat de lokale autoriteiten meteen besloten een blaastest af te nemen bij de bestuurder. Hij bleek echter geen druppel gedronken te hebben. Aan de ene kant positief, maar aan de andere kant betekent het dat de beste man zelfs nuchter tot dit soort debiele beslissingen gekomen was. Net als zijn auto kwam hij er echter niet ongeschonden vanaf: de politie schreef een boete uit voor het negeren van borden.

Afgezien van de lak en plaatwerkschade was de Alpina verder ongedeerd, waardoor de man en zijn gezelschap hun reis konden vervolgen.

Toch smaak

De ramptoerist mag dan een stuk onbenul zijn, maar smaak heeft hij wel. De B3 Touring heeft namelijk een tot 462 pk gekietelde variant van de bekende twin turbo zescilinder onder de kap. Daarmee knalt de vierwielaangedreven superstation in slechts 3,7 seconden naar de honderd en stopt de pret pas bij een forse 302 kilometer per uur. Gezien het ruimtelijk inzicht van de berijder van dit exemplaar hopen we echter dat hij dat vermogen nooit benut.

Algemeen
  • Feuerwehr St. Gilgen