Fick ja! Iconische vossenstaart-Manta is uit de as herrezen

De Nürburgring-legende is na een jaar bloed zweet en tranen weer in ere hersteld. De Kissling Motorsport Opel Manta staat dit jaar gewoon weer aan de staart, zoals het hoort!

Ja! Iconische vossenstaart-Manta is uit de as herrezen

Racewagens zijn normaal gesproken niets meer dan ordinaire gebruiksvoorwerpen. Ze bestaan immers om zo hard mogelijk te gaan binnen bepaalde reglementen. Zodra ze daar niet meer toe in staat zijn worden ze vaak zonder pardon afgeserveerd.

De Opel Manta van Kissling Motorsport is echter niet zomaar een racewagen. De kultauto scheurde al sinds 1994 zonder pauzes over de Nordschleife tijdens de 24 uur van de Nürburgring en andere VLN-races. In die tijd is de auto uitgegroeid tot een waar icoon en de onofficiële mascotte van het evenement.

Accubrand

Een luttele week voor de editie van 2022 kwam echter naar buiten dat de Opel zijn eerste race zou moeten missen. Een brand in de garage van Kissling Motorsport had de auto zwaar beschadigd. Een kortsluitende accu werd aangewezen als schuldige van het inferno.

De Manta stond net op het punt om een nieuwe wrap te krijgen voor de N24. Foto's die Beckmann deelde met het Langstreken-forum gaven een beeld van de schade.

Vos of feniks?

Het team heeft zich echter niet uit het veld laten slaan door de brand. Beckmann en Kissling Motorsport hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om de Manta uit de as te laten herrijzen. En dat is gelukt.

Bij de 51ste editie van de 24-uurs race staat de vossenstaart gewoon weer op de grid. Daarmee is de natuurlijk orde van het evenement weer hersteld. De 255 pk-sterke bolide zal wederom meestrijden in de H2-klasse. Miljoenen racefans over de hele wereld zullen de Opel ongetwijfeld gaan aanmoedigen.

Autosport
  • Olaf Beckmann