Scheiße! Iconische vossenstaart Manta afgebrand

De Nürburgring-legende heeft een flinke klap te verduren gehad. Twee weken voor de start van z'n laatste 24 uurs race heeft de Manta vlam gevat.

Scheiße! Iconische vossenstaart Manta afgebrand

Er zijn maar weinig auto's met zo'n legendarische status as de enige echte vossenstaart Manta. De oude coupe is al bijna 30 jaar een vaste noot bij de 24 uur van de Nürburgring en is in die tijd in de harten gesloten van de gemeenschap.

Vorig jaar leek wagen vanwege regelwijzigingen en oplopende kosten al te verdwijnen, maar eigenaar Olaf Beckman had besloten nog één keer mee te strijden op de Nordschleife. Helaas zal dat er dit jaar niet van komen.

Vlammende vossenstaart

In een Instagram-post laat autocoureur en N24-winnaar van 1998 Christian Menzel weten dat de Manta niet deel zal kunnen nemen aan de editie van 2023. Menzel stond op het put om een podcast op te nemen met eigenaar Olaf Beckmann over de laatste deelname van het icoon, maar kreeg te horen dat de Opel niet meer in racewaardige conditie was.

Beckmannn meldde dat de auto vlam had gevat, en dat de door de FIA-verplichte lithium-ion accu de bluswerkzaamheden bemoeilijkt had. De precieze schade aan de auto is echter niet bekend.

Uit de as

Gelukkig heeft Christian Menzel nog een beetje goed nieuws voor ons: Beckmann heeft namelijk gezworen de auto opnieuw op te bouwen. Of dat met een volledig nieuw casco gebeurt is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat de herbouwde Manta in 2023 gewoon weer aan de start zal staan om zijn laatste race alsnog te voltooien.

Zoals hij al zo vaak tijdens de races deed zal de Opel dus uit de as herrijzen. Voor fans van de mythische machine laait de hoop weer op dat de Manta ook na volgend jaar op de grid blijft.

Voor de Duitssprekenden onder ons is er ook goed nieuws: Menzel's podcast gaat gewoon door. Samen met Olaf Beckmann zal hij gaan terugblikken op bijna 30 jaar Fuchsschwanze Manta.

Autosport
  • Stellantis Media