Verwen je trommelvliezen met deze gillende zes-rotor Mazda RX-7

Meer cilinders is bijna altijd beter. Deze RX-7 met een experimentele 6-rotor bewijst dat voor een rotatiemotor hetzelfde geldt.

Verwen je trommelvliezen met deze gillende zes-rotor Mazda RX-7

Door strengere emissie-eisen en de dramatische kwaliteit van de RX-8 is de rotatiemotor bijna volledig uit de showroom verdwenen. Het ooit zo trotse blok is gedegradeerd tot een 830 cc enkelschijfs range extender voor een hybride crossover.

Bij het Nieuw-Zeelandse Pulse Performance Race Engineering hebben ze daar echter geen boodschap aan. De maffe Kiwi's hebben namelijk drie standaard RX-7 motoren samengesmolten om tot de ultieme Wankel te komen.

PPRE

Het resultaat is een 3,9 liter, natuurlijk ademend monster dat luistert naar de aanduiding 40B. De eerste 6-rotor werd geïntroduceerd in 2017 en wist toen 784 pk en 780 Nm bij 9.000 toeren op te hoesten. De eerste exemplaren werden getest in een klassieke Mazda RX-4. Lokaal raceteam Mukka Motorsport adopteerde de motor recent voor een extreme interpretatie van een van de mooiste Japanse auto's ooit: de FD-generatie Mazda RX-7.

Alleskunner

Van de originele FD is uiteraard bijzonder weinig over. Het concept voor de Mukka RX-7 is vergelijkbaar met dat voor Ryan Tuerck's Judd V10-aangdreven Formula Supra. De zwaar aangepaste bolide kan voor zowel driftsessies, trackdays of burnoutwedstrijden gebruikt worden. Er wordt duidelijk nog hard gewerkt aan de machine, maar met de soundtrack zit het in ieder geval meer dan goed.

Cargasm
  • Videostill Car Vids NZ, PPRE.