Organisatie Miami Grand Prix wil dat je met je gezicht gaat betalen

In samenwerking met de grootste bank ter wereld wil Miami een systeem van gezichtsherkenning en handpalmscanners op gaan zetten bij het circuit. In het vervolg zul je in plaats van met een pas of een telefoon met je hand of je hoofd betalen voor een peperduur biertje kunnen dokken.

Organisatie Miami Grand Prix wil dat je gaat betalen met je gezicht

De Formule 1 draait om eindeloze verbetering en innovatie. Elk moment proberen de teams zichzelf net even een beetje beter te maken dan voorheen. In de financiële sector is dat niet anders.

In a relatief korte tijd zijn we immers grotendeels overgestapt van metalen munten en papieren geld naar plastic pasjes en apps op onze telefoons. En dat alles in de naam van het vergemakkelijken van het betalingsproces. Het is immers nooit makkelijker geweest om de meest onzinnige dingen te bestellen via het internet.

De volgende stap

Wat betalen betreft lijken we een redelijk plafond te hebben bereikt, maar bij bankgigant JPMorgan Chase hebben ze daar een andere kijk op.

De (wat waarde betreft) grootste bank ter wereld werkt namelijk aan de volgende stap van flappen tappen: biometrische scanners en gezichtsherkenning. Bij dit proces moet een palmafdruk of een korte scan van het gezicht gebruikt gaan worden om een betaling goed te kunnen keuren.

Cyberproeftuin

Betalen met je gezicht of je hand klinkt als iets uit een dystopische scifi-film, maar JPMorgan Chase neemt het bloedserieus. De bank heeft echter proeftuinen nodig om de technologie in de praktijk te kunnen testen. De semi-synthetische Grand Prix van Miami is door het Amerikaanse concern aangemerkt als de perfecte locatie voor zo'n test, zo meldt Fortune.

Dubbele scan

Bezoekers van de Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix zullen hun gezicht en handpalm moeten laten inscannen bij aankomst op het circuit. Bij de kassa laten ze zichzelf opnieuw scannen, waardoor de identiteit van de koper geverifieerd en de betaling goedgekeurd wordt. Vervolgens krijgt de klant nog even een bonnetje mee. Passen of telefoons zijn tijdens het proces uiteraard niet nodig.

Miami GP PR-hoofd Ramon Peneda is in ieder geval al helemaal weg van het plan om Black Mirror-betalingen in te voeren: "Dit nieuwe betalingsproces gebaseerd op biometrie uitrollen zou de race-ervaringen voor onze gasten vergroten, omdat ze van een nieuw, sneller proces zullen genieten."

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress