Hamilton verklaart moeilijkheden met Mercedes: 'Zitpositie te ver naar voren'

Volgens Lewis is de huidige Mercedes niet alleen te langzaam, maar zit hij ook nog eens niet lekker. Door een verkeerde plaatsing van de cockpit is de auto onvoorspelbaar geworden.

Hamilton verklaart moeilijkheden met Mercedes: 'Zitpositie te ver naar voren'

Bij Mercedes is er op dit moment weinig om over naar huis te schrijven. Het team lijkt met de gitzwarte W14 geen steek verder gekomen te zijn. Klantenteam Aston Martin is met veel van dezelfde onderdelen inmiddels ruim sneller.

Een gebrek aan downforce op de achteras was een van de meest opvallende problemen met de Schwarzpfeil, maar volgens gedoodverfde kopman Lewis Hamilton is er echter een andere, onopvallende, maar zeer belangrijke reden waarom de pace van Mercedes tegenvalt.

Ongemakkelijk

In gesprek met Autosport wees Hamilton niet als eerste naar de aerodynamica, maar de ongemakkelijke zitpositie van de W14. Sir Lewis meent dat hij en conculega George Russell verder naar naar voren zitten dan alle andere coureurs. Zo dicht bij de voorwielen zitten zorgt er volgens de Brit voor dat de bewegingen van de auto moeilijker te waarnemen zijn, waardoor de wagen onvoorspelbaarder wordt:

"Ik weet niet of mensen het weten, maar wij zitten dichter bij de voorwielen dan alle andere coureurs. Onze cockpit zit te dicht bij de voorkant. Als je rijdt, voelt het alsof je op de voorwielen zit, wat een van de ergste dingen is om te voelen als je een auto bestuurt."

"Wat dat doet is dat het de houding van de auto erg verandert en hoe je de bewegingen ervaart. Het maakt het moeilijker om te voorspellen vergeleken met als je verder naar achteren en dichter bij het midden zit. Het is gewoon iets waar ik het moeilijk mee heb."

Fout van het team

De verkeerde zitpositie is volgens Hamilton het resultaat van zijn blinde vertrouwen in zijn team. Het ontwerpteam verzekerde hem ervan dat het naar voren schuiven van de cockpit een stap in de juiste richting was. Lewis heeft er kennelijk spijt van dat hij naar die suggestie geluisterd heeft. In de toekomst gaat het ontwerp wat hem betreft dan ook grondig op de schop:

"Ik luister naar het team en het was een richting waarvan zij zeiden dat we die kant op moesten gaan. Als ik had geweten wat voor gevoel ik erin zou hebben, dan was het niet gebeurd. Het moet voor de toekomst veranderen. 100%."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots