Hamilton: 'Red Bull-sidepods zullen Mercedes langzamer maken'

De roep om de Mercedes zeropods naar de prullenbak te verwijzen en Red Bull na te apen wordt steeds sterker, maar volgens Lewis werkt dat alleen maar averechts.

Hamilton: 'Red Bull-sidepods zullen Mercedes langzamer maken'

Het is inmiddels geen geheim meer dat het team van Mercedes geen draai kan vinden in het nieuwe ground effect tijdperk. De exotische zeropod Mercedes W13 en de doorontwikkelde W14 zijn allebei immers geen hoogvliegers. Na de hoopgevende 1-2 in Brazilië vorig jaar werd Mercedes bovendien flink teleurgesteld toen bleek dat zelfs klantenteam Aston Martin veel sneller was.

Red Bull-kopie

Inmiddels heeft Mercedes door stug vast te houden aan het eigen concept bijna twee jaar achterstand op het leidende Red Bull. Zelfs met het oog op de budget cap en aerodynamische testrestricties is het vrijwel onmogelijk om die achterstand in te halen.

In een poging toch in rap tempo grote stappen te maken staat opperhoofd Toto Wolff er nu open voor om alles te proberen, zelfs als dat een Red Bull-kopie betekent.

De lezing van Lewis

Stercoureur Lewis Hamilton is het echter totaal niet eens met de boomlange Oostenrijker. Het lukraak overtrekken van de razendsnelle RB19 heeft volgens de Brit geen enkele zin. Het toevoegen van alleen de sidepods kan bovendien de aerodynamische balans van de W14 nog verder verstoren. De auto is inmiddels ontworpen als een geheel. Sir Lewis meent dat een zwarte Red Bull zelfs nog langzamer zal zijn dan het origineel:

"Iedereen blijft praten over nieuwe sidepods op de auto zetten maar het is niet zo simpel. Als je de Red Bull sidepods op de auto zet verandert er niets, er verandert letterlijk niets, hij zal misschien wel langzamer gaan. Het draait om de aerodynamische eigenschappen, het is hoe de auto gebalanceerd is door de bochten.

"Er zijn zoveel verschillende elementen waar mensen natuurlijk niets van weten want ze zijn geen aerodynamici en je kunt het niet zien. Er komt een stuk meer bij kijken."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool