Daniel Ricciardo denkt al aan F1-comeback 2024

Na een paar maandjes als derde rijder is het alweer gaan kriebelen bij DannyRic. De goedlachse Aussie denkt voorzichtig alweer aan het veroveren van een topzitje op de grid.

Daniel Ricciardo denkt al aan F1-comeback

Na twee dramatische jaren bij McLaren zette Daniel Ricciardo afgelopen seizoen met potlood een punt achter zijn F1-carrière. Het heeft echter niet lang geduurd voordat hij alweer denkt aan het pakken van de gum. Een paar maandjes feesten en komen opdraven voor Red Bull's promoteam heeft DannyRic doen realiseren dat de sport hem niet verlaten heeft. Tegenover ESPN gaf hij toe toch weer te denken aan een comeback:

"De tekenen wijzen op proberen terug te komen op de grid. Ik heb het gevoel dat ik die kant op ga en een paar van de gewoonten die ik heb wijzen daarop. Het is pas een paar maanden maar ik denk dat bepaalde behoeftes voldaan zijn, zeg maar. Ik heb gemerkt dat ik vreemd genoeg ging trainen op dagen waarop ik geen schema had."

"Dus ik weet het niet, eigen baas zijn, mijn eigen schema maken heeft eigenlijk veel dingen losgemaakt bij mij, terwijl ik dacht dat ik gewoon op de bank zou zitten en de hele fag films zou kijken en junkfood zou eten. Dat deed ik gewoon niet. Dat ben ik niet. Dus zelfs deze dingen hebben me doen realiseren hoeveel ik er om geef."

Geen middenvelder

Het veroveren van een stoeltje op de grid is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien heeft Ricciardo als achtvoudig Grand Prix-winnaar bepaalde eisen voor zijn comeback. Aanmodderen in het middenveld is voor hem geen optie meer. Naar eigen zeggen presteert de Aussie pas echt als hij weet dat er om podiums gevochten kan worden. Aankloppen bij Williams, Haas of Alfa Romeo zit er dus niet in:

"Ik zit nog steeds op een punt waar het niet koste wat het kost is. Het is niet alleen maar om terug op de grid te zijn. Veel van de reden om dit jaar vrij te nemen was omdat ik niet zomaar weer in een auto wilde springen om gewoon een van de F1-coureurs te zijn. En ik zie mezelf nog steeds niet vanaf nul beginnen en een carrière vanaf de grond af aan op te bouwen en er nog tien jaar tegenaan te gaan."

"Ik begrijp dat ik niet elke mogelijke kans zal hebben, maar ik wil winnen. Ik wil terugkomen bij een top team en natuurlijk een team waar ik mijn zelfvertrouwen en mojo terug heb. Ik denk dat het ook is, misschien als ik terugkijk is het een zwakte van mij, maar op een bepaalde manier is het een kracht omdat ik me beter voel aan de kop van de grid."

"Ik heb het gevoel dat ik beter presteer in situaties met iets meer druk en meer nadruk op een podium. Dus om dan terug te gaan en mezelf in een stoeltje te wurmen om op z'n best voor een top 10-finish te vechten, ik denk niet dat dat het beste uit mij zal halen."

No worries mate

The Honeybadger heeft boven alles geen echte haast om een nieuwe F1-campagne te lanceren. In typisch ontspannen Australische stijl ziet hij het allemaal wel tegen de zomer. Tegen die tijd gaat hij wellicht even om de tafel met zijn vertegenwoordiging om de mogelijkheden te bekijken. Tot die tijd doet hij het lekker rustig aan:

"Ik probeer ook niet teveel een plan te hebben. Op een bepaald punt heb ik een echt plan nodig maar het is nog een beetje vroeg en ik wil nog steeds dat dingen organisch verlopen. Ik vind het prima om het tot de zomer, of juni, juli te laten lopen en dan kijken waar ik sta, en dan misschien gaan zitten met mijn team en bedenken wat we zullen moeten doen om me terug op de grid te krijgen. Maar ik ben heel blij met hoe ik er voor nu mee omga. Dus ik ga niet veel meer doen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool