Zoveel verdient Daniel Ricciardo met bankhangen bij Red Bull

DannyRic mag dan wel gedegradeerd zijn tot derde rijder, maar qua inkomsten gaat de Aussie er dit jaar totaal niet op achteruit. Vanaf de reservebank vangt de sympathieke Aussie nog altijd een riant salaris.

Zoveel verdient Daniel Ricciardo met bankhangen bij Red Bull

De grote Murray Walker zei het zo treffend over de Formule 1: 'Anything can happen, and it usually does'. Daniel Ricciardo is daar het levende bewijs van. Na zijn successen bij Red Bull leek de goedlachse Aussie op weg naar rooskleurige toekomst, maar door een serie ongelukkige (maar zeer lucratieve) carrierekeuzes is hij inmiddels weer terug bij af.

Een wisselvallige, maar veelbelovende periode bij Renault en het drama bij McLaren hebben hem namelijk weer teruggebracht bij Red Bull Racing. Dit keer moet hij echter genoegen nemen met een baantje als derde rijder en ambassadeur.

Miljoenentroost

Daniel kan eventuele tranen echter drogen met een enorme stapel vette biljetten. In 2023 haalt hij namelijk meer geld binnen dan hij dit jaar deed als actieve coureur bij McLaren. De renstal uit Woking geeft hem namelijk een oprotpremie van 24.3 (22.8) miljoen dollar mee voor het vroegtijdig verscheuren van zijn contract ten faveure van rookie Oscar Piastri. Vanuit Red Bull komt daar nog eens 2.1 miljoen (1.9) dollar bij.

In totaal strijkt The Honeybadger dus 26.4 miljoen dollar (24.8 miljoen euro) op, exclusief sponsorcontracten. Dat was bij McLaren nog 15 miljoen (14.1) per jaar. Het hoogtepunt van Renault ($35 / €32.9 miljoen per jaar) zal hij echter niet snel meer halen.

Leuke leasert

Gelukkig voor DannyRic hoeft hij zich niet al teveel te vervelen op de reservebank. Red Bull heeft hem namelijk voor een slechts een select aantal races aangemerkt als derde rijder. De rest van zijn tijd zal opgevuld worden met simulatorwerk en promotiewerkzaamheden. Als dienstauto heeft hij bovendien de Red Bull RB7 demowagen meegekregen. Binnenkot zal hij die machine waarschijnlijk lekker uit mogen laten op het prachtige circuit van Bathurst.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress